Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 

Compania de dezvoltare de software Tremend Software Consulting, una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere din regiune în clasamentele Deloitte și Financial Times 1000 Europe, și preluată la începutul anului de către gigantul francez Publicis, estimează o creștere a cifrei de afaceri la 40 milioane de euro, de la circa 29 de milioane anul trecut și 20 de milioane în 2019.
Lidia Neagu - Dum, 26 iun. 2022, 22:22
Tremend Software ţinteşte o creștere de 35% după preluarea de către grupul Publicis. Marius Hanganu, co-fondator: ”Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit” 

”Cererea în domeniul nostru a fost întotdeauna foarte mare, iar Tremend a crescut în fiecare an, iar în ultimii 7-8 ani, cu procente de peste 50%. Am atins în 2019 cifra de 20 milioane de euro, iar anul acesta ne propunem 40 milioane de euro”, a spus Marius Hanganu, cofondator Tremend Software, în cadrul unui evenimentul „De la 0 la 100”.

Legat de tranzacția cu grupul francez Publicis, Hanganu a spus că aceasta a venit ”la momentul potrivit”, cu puțin timp înainte de căderea burselor.

”Tranzacția recentă către Publicis a venit natural, printr-o analiză foarte bună a contextului și datelor. Pasiunea este pe primul plan, însă numerele sunt numere. Datele spuneau ceva despre 2020 – după 6 luni de blocaj în economia mondială, în IT a fost un fenomen nemaiîntâlnit – a crescut nevoia, au crescut multiplii. ”Seize the opportunity” cum s-ar spune. Tranzacția a fost fix înaintea căderii burselor, chiar putem să spunem că a fost un exit făcut într-un moment potrivit”, a explicat antreprenorul.

Grupul francez Publicis, cu activități integrate în zona de publicitate și comunicare a preluat business-ul românesc Tremend, una dintre cele mai dinamice companii independente de consultanță și dezvoltare software din Europa Centrală și de Est. Cu o expertiză avansată în tehnologii emergente, confirmată de peste 60 de milioane de utilizatori ce folosesc soluțiile dezvoltate pentru clienții săi, Tremend devine astfel cel mai nou centru global de livrare pentru Publicis Sapient – o companie care oferă servicii de transformare digitală, parte a Publicis.

”Cand am făcut tranzacția cu Publicis, doar noi eram acționari. Am evaluat, în timp, investitori minoritari. Nu era atractiv. Admir poveștile de lucru cu bond-uri, investiții etc. Dar consider că sunt două fațete ale acestora, trebuie să alegi cu mare atenție, să te potrivești cultural, să existe chimie. Am avut o viață ușoară fiind doar noi cu noi, fără presiune pe un rezultat asumat”, a mai declarat co-fondatorul Tremend despre tranzacția cu Publicis.

Însă extinderea pe plan internațional nu este un proces ușor, crede Hanganu, chiar și pentru o companie care activează în industria de IT, care poate scala pe plan global cu mai multă ușurință față de alte sectoare.

”Ne trebuiesc sinergii mai bune și împărtășirea de informații și studii de caz pentru creșterea numărului de companii care accesează cu succes piețe cu mult mai mari și cu un alt nivel de capital”, explică Marius Hanganu, care a menționat că ar dori să vadă mai multe companii tip unicorn în România.

Acesta a vorbit în cadrul evenimentului și despre lecțiile pe care le-a învățat ca antreprenor în cei peste 16 ani de petrecuți la cârma companiei Tremend. Acesta a sfătuit antreprenorii aflați la început să pună accentul pe dezvoltarea produsului sau serviciului pe care l-au creat și mai puțin pe guvernanță.

”Pasiunea este ingredientul numărul 1, din punctul meu de vedere. Mă uit la tinerele generații și văd orientarea către a începe cu un board, dar, din perspectiva mea, obsesia trebuie să fie pe produs sau serviciu, nu pe guvernanță (…) Ca lecții – aș accentua importanța de a fi deschiși față de greșeli, opusul felului în care am fost noi învățați. A greși are valențe pozitive; de asemenea, și perfectionismul – dacă o cultivi pe aceea bună, iar pe cea rea o tratezi, minezi ceva important”.

Cu sediul în București, România, Tremend a fost înființată în 2005 de Ioan Cocan și Marius Hanganu și deservește o bază largă și diversificată de clienți din domenii precum sectorul financiar, automotive, telecomunicații, healthcare, tehnologie și educație. Tremend are o echipă de peste 650 de experți în inginerie software, cu competențe profesionale avansate și un grad înalt de căutare pe piață.

Povestea de business a Tremend aici:

Realitățile companiilor antreprenoriale românești în drumul de scalare au fost discutate în cadrul evenimentului „De la 0 la 100”, organizat de curând cu sprijinul Morphosis Capital, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, FABIZ, Ulpia și Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...