1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Trenul de Otopeni: linia feroviară Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă va fi dată în folosință pe 1 decembrie - Gică Popescu

Tronsonul de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă este gata și va fi dat în folosință pe 1 decembrie 2020, chiar de ziua națională a României, potrivit lui Gică Popescu, consilier al premierului Ludovic Orban.

21 oct, 2020 | ECONOMICA.net

"Îl vor introduce în Mersul Trenurilor la 1 decembrie, dar el este funcţional", a anunțat Gică Popescu într-un interviu exclusiv pentru AS.ro.

Contactați de către ECONOMICA.NET, reprezentanții CFR SA nu au confirmat încă informația.

Pe 9 septembrie, reprezentanții CFR SA anunțau că proiectul liniei de cale ferată spre Aeroportul Internațional Henri Coandă este finalizat în proporție de 97%.

Proiectul Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podete, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul T1.

♦ Valoare contract: 398,1 milioane lei

♦ Sursă de finanţare: fonduri europene nerambursabile

♦ Contractant: SC ARCADA COMPANY

♦ Constructori pe categorii de lucrări:

◘ SC ARCADA (construcții civile/viaduct)

◘ SC WIEBE (suprastructură CF)

◘ ALSTOM (instalații semnalizare și telecomunicații)

Citește și: Trenul de Otopeni: Săgețile Albastre vor pleca din oră în oră de la Gara de Nord și vor opri la Parc Mogoșoaia și patinoarul lui Țiriac

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO