Trenul de Otopeni: Primul operator care se retrage de pe ruta către aeroport

Regio Călători, cel mai mare operator privat de transport feroviar de pasageri, a anunțat că începând cu 1 iulie nu va mai circula pe relația București Nord - Aeroport Henri Coandă. Anunțul companiei vine la scurt timp după ce șeful Transporturilor vorbea despre o creștere a traficului la 1.000 de pasageri pe zi, pe această rută.
Anemona Andone - joi, 24 iun. 2021, 12:29
Trenul de Otopeni: Primul operator care se retrage de pe ruta către aeroport

„Începand cu data 01.07.2021 trenurile Regio Călători in relațiile :

  • București Nord Gr A – Aeroport H Condă T1 și retur;
  • București Nord Gr A – Ploiești Sud și retur

NU MAI CIRCULĂ”, se arată într-un anunț urgent al operatorului privat.

Același anunț precizează și că în data 30.06.2021 trenurile R-E 16057, R-E 16056, R-E 16059 și R-E 16058 în relația București Nord Gr A – Aeroport H. Coandă T1 și retur se anulează.

Pe de altă parte, la jumătatea lunii iunie, ministrul Transporturilor anunța că peste 1.000 de pasageri pe zi circulaseră, în ultima săptămână, cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni).

„Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână. Şi continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate şi oamenii află de această opţiune: 1) convenabilă – staţia de tren este chiar la ieşirea din terminalul Sosiri Internaţionale; 2) ieftină – 4 lei/călătorie; 3) rapidă – 20-25 de minute; 4) comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord”, a scris atunci ministrul pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, creşterea era semnificativă şi venea în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni.

„Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% faţă de perioada similară a anului 2019)”, a subliniat atunci ministrul.

Circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti a început la 13 decembrie 2020.

Amintim că 800 de angajați din totalul de 1.370 activi ai Companiei Naționale Aeroporturi București vor intra pe rând în șomaj tehnic, de la 1 iulie. Cei mai mulți dintre ei vor fi în șomaj pentru patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni, a anunțat ieri, 23 iunie, CNAB. În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019.
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea Ecologiştilor
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ...
Austria va renunţa, sub impulsul Verzilor, la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate ...
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...