Trenul Orient Express a ajuns în România. Locomotiva CFR care-l tracta s-a defectat, a ajuns la Bucureşti cu două ore întârziere FOTO VIDEO

28 08. 2018
locomotiva_61654200

Trenul Orient Express a ajuns în Bucureşti luni, 27 august, în jurul orei 19:00, cu două mai târziu faţă de programul iniţial, au spus pentru Economica.net reprezentanţii CFR Călători.

Întârzierea a fost cauzată de o defecţiune constatată de către mecanic în gara Vânători, judeţul Mureş, la locomotiva care a preluat trenul din Curtici, judeţul Arad.

„Viaţa călătorilor nu a fost în niciun moment în pericol”, au precizat reprezentanţii CFR Călători.

Mecanicul a solicitat altă locomotivă, ce a fost adusă de la Braşov. Între timp, locomotiva la care s-a constatat defecţiunea a fost adusă în Bucureşti pentru investigaţii. Aceasta ar fi trecut recent printr-un proces de reparaţie.

Trenul Orient Express a plecat astăzi din Bucureşti şi îşi continuă călătoria către Bulgaria şi apoi Turcia.

Informaţii despre voiajul cu peripeţii al trenului Orient Express în România au apărut şi pe forumurile pasionaţilor de infrastructură, care au postat imagini cu locomotiva CFR Călători, dar şi cu trenul Orient Express când ajunge în Băneasa (video jos).

Acesta nu este însă primul incident prin care trece faimosul tren în România. În septembrie 2012, trenul de lux a plecat din Sighişoara cu trei geamuri sparte.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an, începând din 2000, călătoria cu acest tren special, pe ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta şi Bucureşti şi s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat, de-a lungul timpului, tot felul de personaje, de la celebrităţi la indivizi consideraţi dubioşi. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximum de popularitate. Pornind de la poveştile care înconjurau acest tren şi pe călătorii lui, în acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a ajuns şi pe marele ecran.