Trenuri misterioase din Franţa, surprinse la Curtici. „TGV”-urile ar fi cumpărate de o firmă din Iaşi – surse FOTO

Pasionaţii de trenuri au surprins la Curtici două automotoare inscripţionate cu sigla CFR-ului francez. Aceste trenuri la mâna a doua ar fi cumpărate de către un operator privat român pentru a le introduce în circulaţie pe căile ferate române.
Anemona Andone - mie, 08 aug. 2018, 18:31
Trenuri misterioase din Franţa, surprinse la Curtici.

Luni, 6 august, au fost surprinse în gara Curtici două automotoare diesel X 72500 (X TER), potrivit unor imagini postate de Apetraritei Silviu în grupul de Facebook „FEROVIARI-intre profesie si pasiune”.

Pasionaţii de infrastructură spun că trenurile ce seamănă cu faimosul „TGV” (train a grande vitesse) ar fi achiziţionate pentru Regio Călători. De altfel, destinaţia lor ar fi Marub Braşov, uzina de reparaţii material rulant ce face parte din acelaşi grup cu operatorul privat din Braşov. În plus, trenurile din Franţa ar urma să fie introduse pe ruta Braşov – Iaşi, conform pasionaţilor de infrastructură.

Contactat de către Economica.net, un reprezentant al Regio Călători a negat însă că a cumpărat acele trenuri.

În schimb, surse din domeniul feroviar spun pentru ECONOMICA.NET că cel care le-a cumpărat este un operator din Iaşi. Acelaşi care a mai cumpărat anul trecut material rulant Siemens de la ÖBB, societate feroviară de transport călători din Austria.

Este vorba de Ferotrans TFI, despre care presa a mai relatat la începutul anului că a cumpărat ultimele automotoare diesel ale Căilor Ferate Olandeze.

Compania este deţinută de către Dumitru Anchidin, şef al sucursalei CFR Marfă din Moldova. Reprezentanţii Ferotrans TFI nu au putut fi contactaţi pentru a confirma informaţia.

Conform datelor publice, operatorul privat din Iaşi a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 3,31 milioane de lei, în scădere faţă de nivelul de 5,88 milioane de lei din 2016. De asemenea, compania şi-a înjumătăţit profitul net, până la 2 milioane de lei.

Totodată, datoriile firmei s-au dublat până la 3 milioane de lei iar valoarea activelor circulante a crescut de la 4,65 milioane de lei până la 7,83 milioane de lei.

Sursele noastre din domeniul feroviar mai spun că operatorul din Iaşi, cu o vechime de opt ani, se pregăteşte de o revenire în forţă pe piaţa transportului feroviar de călători.

Acesta ar putea opera cu trenurile aduse din Franţa în Bucovina, pe linia 515 Dorneşti – Rădăuţi – Putna, ce se va redeschide la jumătatea acestei luni, după şase ani în care a fost închisă. De altfel, operatorul privat din Iaşi a mai circulat pe această linie, înainte de a fi închisă în 2012.

Mai mult, pe pagina de Facebook dedicată căii ferate Doneşti – Putna, utilizatorii susţin că cele 2 perechi de trenuri Suceava – Putna și retur, propuse de CFR Călători, sunt insuficiente.

Ramele SNCF Class X 72500, surprinse la Curtici, reprezintă o serie de automotoare diesel produse de Alstom pentru operatorul național francez în perioada 1997-2002. Ele erau folosite pentru transport expres regional (TER), în special în zonele din sudul şi vestul Parisului şi pe coasta sudică. Trenurile au fost fabricate să atingă o viteză maximă de 160 km/h și se pot cupla. Modelul adus în România are trei vagoane, cu o capacitate de 228 de locuri, şi a fost produs în 15 exemplare.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...