Tribunalul Bucureşti obligă ELCEN să plătească Transgaz circa 7,9 milioane de lei pentru transportul gazelor

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) trebuie să plătească Transgaz suma de 7,87 milioane de lei pentru transportul gazelor naturale aferente lunii aprilie 2016, potrivit unei hotărâri publicate de Tribunalul Bucureşti pe data de 5 octombrie.
Economica.net - Dum, 09 oct. 2016, 07:58
Tribunalul Bucureşti obligă ELCEN să plătească Transgaz circa 7,9 milioane de lei pentru transportul gazelor

‘Soluţia pe scurt: Admite cererea. Obligă debitoarea Electrocentrale Bucureşti SA la plata către creditoarea Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş a sumei de 7.866.779,32 lei, reprezentând contravaloare servicii de transport gaze naturale aferente lunii aprilie 2016, neachitate, în termen de 20 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri’, potrivit deciziei instanţei.

Sentinţa este cu drept de cerere în anulare în 10 zile de la comunicare.

Joi, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a ELCEN, administrator judiciar fiind desemnat KPMG.

‘Admite cererea debitorului Electrocentrale Bucureşti SA. În temeiul art.71 alin.1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitorului Electrocentrale Bucureşti SA’, se arată în decizia instanţei.

Totodată, miercuri, tribunalul a admis intrarea în insolvenţă a RADET.

Pe 22 septembrie, Consiliul de Administraţie al ELCEN a hotărât intrarea în insolvenţă a societăţii, ca urmare a datoriilor înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET Bucureşti.

Conform unui comunicat al ELCEN, datoriile totale ale societăţii au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.

ELCEN susţine că, prin intrarea în insolvenţă, se urmăreşte, cu prioritate, eficientizarea activităţii societăţii, urmând a se supune aprobării creditorilor un plan de reorganizare coerent.

‘Insolvenţa nu înseamnă faliment. Insolvenţa este acea stare a patrimoniului unei societăţi care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor scadente. Altfel spus, atunci când debitorul nu mai are sume ‘cash’ cu care să poată plăti datoria ajunsă la scadenţă, el se află în stare de insolvenţă. Prin înaintarea cererii de intrare în insolvenţă, Consiliul de Administraţie al ELCEN a căutat cele mai bune soluţii pentru a continua, în termeni corecţi, relaţia comercială cu RADET şi creditorii săi şi s-a asigurat că vor fi luate toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii producerii şi furnizării agentului termic către locuitorii Capitalei’, arată ELCEN.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...