Tribunalul Comercial Cluj a admis intrarea în insolvenţă a clubului Universitatea Cluj

Tribunalul Comercial Cluj a admis, miercuri, cererea privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I, informează site-ul stiridesport.ro.
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 05:14
Tribunalul Comercial Cluj a admis intrarea în insolvenţă a clubului Universitatea Cluj

Conform sursei citate, judecătorul sindic Claudiu Gligan a decis ca SC FC Universitatea SA să intre în procedură de insolvenţă numind ca administrator judiciar firma Global Money Recovery Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Moţu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Tribunalul Comercial Cluj a decis, miercuri, deschiderea procedurii insolvenţei, sentinţa nefiind definitivă.

„Tribunalul Comercial Cluj a decis deschiderea procedurii insolvenţei în cazul SC FC Universitatea Cluj SA, la cererea debitoarei. Sentinţa poate fi atacată în şapte zile de la comunicare, un eventual recurs urmând să se judece la Curtea de Apel Cluj”, a spus Moţu.

Gruparea din Liga I are conturile blocate de ANAF din 1 august 2012 şi are sechestru asigurator pe banii din drepturile de televiziune, în valoare de 1.040.000 de euro, ce ar trebui să îi încaseze la 20 februarie 2013.

Clubul condus de Ioan Mărginean solicitase Tribunalului Cluj Comercial, la 3 ianuarie, începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA.

O altă cerere privind deschiderea procedurii de insolvenţă a fost depusă şi de societatea de securitate şi pază SC Scutul Negru SRL, care solicită recuperarea unei datorii de 180.000 de lei, primul termen de prezentare fiind programat la 13 februarie la Judecătoria Cluj Napoca.

Gruparea ardeleană are datorii de aproximativ 30 de milioane de lei. Universitatea Cluj este al treilea club din Liga I intră în insolvenţă după FC Rapid şi Gloria Bistriţa, grupări ale căror cereri de reorganizare au fost aprobate de instanţe.

Daniel Ştefănică, avocatul lui Ioan Mărginean şi Florian Walter, a declarat, miercuri, înainte de pronunţarea Tribunalului Comercial Cluj, că intrarea în insolvenţă este singura şansă pentru U Cluj.

„Mai este şi o cerere de insolvenţă din partea firmei Scutul Negru, care are termen pe 13 februarie, au datoria să încerce să conexeze dosarul cu cel al lui Ioan Mărginean, insolvenţa este unica soluţie. Aceasta este singura soluţie ca societatea să se poată reorganiza. Întreaga arhivă a clubului se află la DIICOT, am depus la dosar ce se află în posesia noastră. Datoriile clubului sunt în jur de 25-28 de milioane de lei. După demararea procesului de insolvenţă se va stabili un plan de reorganizare şi totul va merge conform planului. Dacă se începe reorganizarea, clubul se poate baza pe de o parte pe banii de la LPF, o parte sunt banii din bilete, e singura soluţie, acum conturile sunt blocate”, a declarat Ştefănică.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...