1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Troleibuze noi în Cluj-Napoca: au sosit primele patru din cele 50 de bucăţi comandate de la polonezi FOTO

Polonezii de la Solaris au livrat primele patru troleibuze din comanda de 50 de bucăţi primită în urma licitaţiei câştigate în oraşul Cluj – Napoca. Acestea ar urma să circule cu călători într-o lună, estimează Liviu Neag, directorul general al Companiei de Transport Public (CTP) Cluj – Napoca.

24 sep, 2019 | | ECONOMICA.net

Şeful CTP Cluj a mai spus că producătorul polonez Solaris ar putea livra restul de 46 de troleibuze chiar până la finele acestui an.

Troleibuzele Solaris care vin la Cluj au caroserie făcută în fabrica Solaris din Polonia, iar partea de echipare şi acţionare electrică provine de la fabrica Skoda din Cehia.

Noile troleibuze care au ajuns la Cluj pe platformă vor circula cu călători în maxim o lună, după o perioadă în care se face recepţia şi probe pe 500 de kilometri, a explicat pentru ECONOMICA.NET Liviu Neag, directorul general al CTP Cluj.

Amintim că producătorul polonez Solaris a depus singura ofertă la licitaţia lansată de Primăria Cluj - Napoca pentru achiziţia a 50 de troleibuze de 18 metri, valoarea contractului fiind estimată la 123 de milioane de lei.

Cele 50 de troleibuze urmau să fie livrate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni, fondurile fiind asigurate prin Programul Operational Regional – POR și buget local.

Conform caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.
 
Producătorul polonez Solaris a mai livrat la Cluj şi primele autobuzele electrice din România.
 
Şi la Bucureşti este în derulare o licitaţie pentru 100 de troleibuze cu autonomie de 20 de kilometri, la care a depus ofertă doar asocierea Bozankaya - Sileo.
 
FOTO: Troleibuze Solaris, pregătite pentru Cluj - Napoca (sursa: forumul Asociaţiei Metrou Uşor, Trolleybus.TrollinoPlzeňské trolejbusy)
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO