Trucuri feng shui pentru un somn mai liniştit

Feng shui-ul ne poate ajuta să avem un somn mai bun.
Economica.net - joi, 03 nov. 2011, 10:06

Pentru că mai multe persoane au dificultăţi în a adormi sau a avea un somn de calitate, trucurile feng shui pot ajuta destul mult.

Huffington Post ne arată ce trebuie să ştim despre feng shui şi cum să-l aplicăm la noi acasă.

  • Atunci când intri în dormitor, energia ta ar trebui transformată, din cea agitată de pe parcursul zilei, într-una odihnitoare. Alege culori relaxante pentru a-ţi asigura un somn liniştit. Verde, albastru şi violet sunt odihnitoare pentru ochi şi pentru spirit.
  • Aşază capul patului lângă un perete solid. În feng shui, această regulă se numeşte „ţestoasa neagră” şi face referire la o energie care te sprijină şi te protejează.
  • Adu în dormitor elemente din natură cum ar fi scoici, pietre din grădină, o plantă de ghiveci. Plantele filtrează natural aerul, îndepărtând toxinele din acesta.
  • Este important să vezi uşa dormitorului atunci când stai în pat, acest lucru aducând calm şi siguranţă. Dacă nu poţi aşeza patul în aşa fel încât să vezi uşa, macar pune un clopoţel la aceasta ca să auzi uşor când intră cineva în cameră.
  • Ai grijă la ce pui pe peretele opus patului. Alege o pictură, o sculptură sau o fotografie care simbolizează ceea ce vrei să atragi în viaţa ta.
  • Scoate fotografiile cu familia şi prietenii din dormitor şi pune-le în camere mai „sociale„, cum ar fi sufrageria ori camera de zi. Dormitorul ar trebui să fie un fel de sanctuar pentru tine, spiritul tău şi visurile tale, iar singura persoană care poate să împartă acest loc cu tine ar trebui să fie partenerul tău.
  • Aparatele electronice creează un câmp electromagnetic care poate cauza nelinişte. E vorba nu doar de computer, televizor sau combina muzicala, ci şi de ceasul cu alarmă. Prin urmare, fereşte-te cât mai mult de acestea când se apropie timpul de somn.
  • De asemenea, folosirea spaţiului de sub pat pentru depozitarea diverselor lucruri este o greşeală din punctul de vedere al principiilor feng shui. Lucrurile de sub pat, mai ales dacă sunt în dezordine, pot cauza nelinişte, alergii si insomnii. Ideal este să nu ţii nimic acolo.
  • Dacă eşti în căutarea dragostei sau vrei să iţi îmbunătăţeşti latura romantică a vieţi, alege obiecte decorative care să aibă două componente, în pereche, (un suport de lumânări cu două braţe, un obiect de artă cu doi oameni, două flori), dar niciodată un obiect cu o singură „ramificaţie”.
  • Cei care sunt deja într-o relaţie ar trebui să aibă în cameră obiecte în dublu exemplar, cum ar fi veiozele, pentru mai mult echilibru.

Înainte de culcare este indicat să bem un ceai de muşeţel sau de mentă, să ascultăm un ghid de meditaţie sau să citim ceva plăcut.

Te-ar mai putea interesa și
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare pentru fiecare episod de boală
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare ...
Noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, pentru fiecare episod de boală obişnuită acestea urmând să se......
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac pirateresc comis în largul coastelor Omanului
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac ...
Update: Petrolierul Mercer Street care a fost atacat în Marea Arabiei este din nou sub controlul echipajului şi se îndreaptă ...
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a treia oară câștigător al licitației pentru tronsonul 4 al ...
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Revenirea din 2020 a continuat pentru smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2021, deoarece volumul total al livrărilor ...