Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile cu până la şase luni

Preşedintele american Donald Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile şi de componente auto cu până la şase luni, au declarat trei oficiali ai administraţiei de la Casa Albă, transmite Reuters citat de News.ro.
Economica.net - joi, 16 mai 2019, 06:35
Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile cu până la şase luni

Un anunţ oficial este aşteptat să aibă loc sâmbătă, termenul la care Trump ar trebui să ia o decizie legată de recomandările Departamentului pentru Comerţ în vederea protejării industriei auto americane de importuri, având ca bază motive de securitate naţională, au spus oficialii.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Sursele au adăugat că administraţia prezidenţială a redactat un text pentru amânarea oficială a deciziei referitoare la tarife, care ar fi trebuit luată până pe 18 mai.

Reuters a relatat săptămâna trecută că producătorii auto se aşteaptă ca Trump să amâne decizie deoarece au loc negocieri cu Uniunea Europeană şi Japonia.

General Motors, Volkswagen, Toyota Motor şi alte companii au avertizat în privinţa impactului negativ al impunerii unor tarife de până la 25% pentru importurile de automobile şi componente.

Casa Albă a organizat o serie de întâlniri la nivel înalt în ultimele zile, iar oficiali ai administraţiei au informat în repetate rânduri productorii de automobile că vor amâna decizia.

În februarie, Departamentul pentru Comerţ a trimis Casei Albe raportul referitor la securitatea naţională. Agenţia a investigat dacă importurile afectează securitatea naţională prin slăbirea capacităţii companiilor americane de a investi în tehnologii noi. Recomandările Departamentului pentru Comerţ nu au fost dezvăluite.

O serie de anunţuri ale General Motors, referitoare la investiţii de 700 de milioane de dolari la trei fabrici din Ohio şi eforturile de a vinde o fabrică închisă din Lordstown, l-au determinat pe Trump să fie dispus să amâne tarifele, au spus oficiali ai administraţiei, săptămâna trecută.

În acelaşi timp, Trump a escaladat conflictul cu China, majorând tarifele pentru importuri de 200 de miliarde de dolari de la 10% la 25% şi lansând o consultare publică pentru aplicarea de tarife pentru restul importurilor din China, în valoare de circa 300 de miliarde de dolari.

Congresul se opune în mare parte tarifelor pentru importurile de automobile, iar Casa Albă a refuzat să pună raportul Departamentului pentru Comerţ la dispoziţia senatorului republican Chuck Grassley, preşedintele Comisiei de finanţe a Senatului, care a dorit să îl vadă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...