TSMC plănuiește să construiască încă cinci fabrici de cipuri în Arizona

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) intenţionează să construiască în statul american Arizona mai multe fabrici unde va produce cipuri, pe lângă uzina planificată în prezent, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 04 mai 2021, 19:17
TSMC plănuiește să construiască încă cinci fabrici de cipuri în Arizona

Compania din Taiwan răspunde astfel deficitului global de semiconductori care afectează în mod special producătorii auto. TMSC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, anunţase în mai 2020 că va investi 12 miliarde de dolari pentru construirea fabricii din Phoenix, Arizona. Producţia ar urma să înceapă în 2024.

Citește și: TSMC își va crește cheltuielile cu 2,89 de miliarde de dolari pentru a răspunde cererii globale de semiconductori (economica.net)

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

Sursele au declarat că în următorii trei ani sunt planificate în Arizona încă cinci fabrici, la solicitarea autorităţilor SUA, pentru a spori capacitatea de producţie, pe fondul deficitului de cipuri, care afectează industria auto pe plan mondial.

TSMC, printre clienţii căreia se află giganţii americani Apple Inc şi Qualcomm Inc, a anunţat luna trecută că intenţionează să investească 100 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-şi creşte capacitatea la fabricile unde sunt produse cipuri.

Administraţia Biden vrea să sprijine cu miliarde de dolari producţia internă de semiconductori.

Citește și: Europa vrea să construiască o fabrică de semiconductori pentru a-şi reduce dependenţa faţă de SUA şi Asia (economica.net)

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...