Tudose: 800 de kilometri de autostradă sunt previzionaţi a fi scoşi la licitaţie anul acesta

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, după o vizită la Ministerul Transporturilor, că anul acesta sunt previzionaţi a fi scoşi la licitaţie, pe SEAP, 800 de kilometri de autostradă.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 11:22
Tudose: 800 de kilometri de autostradă sunt previzionaţi a fi scoşi la licitaţie anul acesta

‘A fost o vizită de punere de acord despre modul de lucru, cu veşti bune – cei 800 de km de autostradă previzionaţi a fi urcaţi pe SEAP anul acesta. Eu aş spune că este un bun început. (…) Dar şi ceea ce înseamnă partea de deblocare instituţională, fiindcă sunt o mulţime de lucruri care ţin tot de Guvern, care creează probleme în desfăşurarea proiectului, de la mediu la autorizaţii şamd’, a declarat Tudose.

Şeful Guvernului a precizat că a ales Ministerul Transporturilor pentru prima sa deplasare în calitate de premier la un minister datorită ‘importanţei covârşitoare’ a acestei instituţii în economia României.

De asemenea, premierul a spus că a stabilit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ‘un mod de lucru în timp real’, cu responsabili pe fiecare lucrare şi cu un sistem de verificare.

‘Domnul ministru îşi va organiza echipa, cu vizite inopinate pe şantier şi cu toată publicitatea de rigoare asupra celor care nu fac treabă şi cu sancţiuni administrative, contractuale, acolo unde se poate’, a susţinut Tudose.

Potrivit premierului, şi celelalte proiecte mari ale Ministerului Transporturilor sunt ‘pe drumul cel bun’.

‘Celelalte proiecte mari sau zone de competenţă ale ministerului – pe naval, pe feroviar, pe aviaţie – (…) înţeleg că sunt pe drumul cel bun. Finanţarea este, banii europeni sunt aproape gata (…) să fie absorbiţi’, a mai spus Tudose.

Şeful Executivului a subliniat că trebuie găsită o soluţie şi în privinţa modului de atribuire a lucrărilor. ‘La noi încă primordial în atribuirea unei lucrări este preţul şi vorbim mai puţin despre calitatea lucrării, garanţia dată şi viteza de execuţie. Eu cred că ar trebui să mai schimbăm un pic lucrurile şi cele trei elemente (…) să conteze mai mult, dacă nu definitoriu’, a declarat Tudose.

Întrebat dacă centura Bucureştiului şi metroul vor trece în administrarea Primăriei Capitalei, prim-ministrul a răspuns că se va lucra ‘instituţional’.

‘De acum se va lucra instituţional, cu vizite periodice între Capitală şi minister, ori la minister, ori la primărie, fiindcă doamna primar general are dreptate când spune că, totuşi, Bucureştiul este Capitală, este cel mai mare oraş al ţării, cu cei mai mulţi oameni care au aşteptări aici, este motorul economic al României. (…) Stabilim un cadru instituţional, fiindcă nu putem să stabilim noi doi acum ce facem cu metroul. Specialiştii vor găsi soluţii’, a explicat şeful Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...