1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Tudose: Am cerut sesiune extraordinară pentru a adopta proiectul privind trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti, scrie News.ro.

24 iul, 2017 | News.ro

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară, pe baza unei sesiuni extraordinare să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă pentru a rezolva situaţia Elcen-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva”, a spus Mihai Tudose, scrie News.ro.

Întrebat dacă acesta este singurul motiv pentru această sesiune extraordinară, premierul a susţinut că „s-ar putea să mai fie şi altele, dar acesta în mod cert ca să rezolvăm problema bucureştenilor”.

Chestionat în continuare dacă a cerut această sesiune extraordinară, prim-ministrul a răspuns afirmativ.

„Da, am cerut-o, pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni, şi atunci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să treacă Elcen-ul la Primărie şi noi să fim de acord prin acest proiect de lege”, a conchis Mihai Tudose.

Premierul Tudose s-a întâlnit, pe 5 iulie, cu primarul general Gabriela Firea şi cu primarii de sector pentru a discuta proiectele pe care municipalitatea trebuie să le implementeze cu sprijinul Guvernului, dând exemplu pachetul de acţiuni al ELCEN care va fi achiziţionat de primărie, implementarea "într-un timp cât mai scurt" a biletului unic RATB-Metrorex sau crearea unui grup de lucru permanent care să urmărească implementarea măsurilor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

"Am trecut în revistă proiectele pe care Primăria Capitalei trebuie să le implementeze cu sprijin guvernamental. Am discutat cu domnul premier despre faptul că Primăria generală şi-a manifestat intenţia chiar printr-o hotărâre de consiliu general de a achiziţiona la valoare nominală pachetul de acţiuni deţinut de statul român prin Ministerul Energiei al ELCEN. Domnul premier şi-a arătat interesul ca într-o şedinţă viitoare de guvern să se ia această hotărâre. Vom discuta toţi termenii legali", declara primarul Capitalei, Gabriela Firea.

La rândul său, premierul a spus că problema ELCEN va fi finalizată curând, pentru ca "în iarnă bucureştenii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO