Tudose: Modificările fiscale pe care le avem în vedere nu au scopul să pună presiune pe mediul de afaceri

Modificările fiscale avute în vedere de Guvern nu au scopul să pună presiune pe mediul de afaceri, a afirmat premierul Mihai Tudose la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, desfăşurat, joi, la Palatul Victoria.
Economica.net - joi, 27 iul. 2017, 13:11
Tudose: Modificările fiscale pe care le avem în vedere nu au scopul să pună presiune pe mediul de afaceri

Şeful Executivului a avut o primă discuţie cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor pe teme de interes major pentru partenerii de dialog social în formatul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, potrivit unui comunicat al insitituţiei.

Guvernul precizează că principalele subiecte ale dezbaterii, organizată la propunerea Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, au vizat aplicabilitatea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice şi reforma în administraţie, Legea pensiilor, legislaţia în domeniul fiscal, legile Justiţiei, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea mecanismului de consultare cu toate părţile implicate.

‘Guvernul este deschis pentru o consultare constantă şi de substanţă pe toate aceste subiecte, pentru ca, la final, să ajungem la soluţiile cele mai bune’, a declarat şeful Executivului.

Conform comunicatului, s-a convenit ca dezbaterile pe temele mari de interes să aibă loc bilunar, în cadrul unor grupuri de lucru gestionate de ministrul Gabriel Petrea, Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social şi care să implice ministerele cu atribuţii specifice şi partenerii sociali interesaţi. Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social se va reuni la interval de 2 luni.

De asemenea, legat de aplicarea noilor reglementări în domeniul salarizării sectorului bugetar, la nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, funcţionează un grup de lucru care oferă zilnic informaţiile solicitate de partenerii interesaţi, pentru o aplicare corectă şi coerentă a legislaţiei, precizează Guvernul.

Referitor la legislaţia în domeniul fiscal, premierul Tudose a dat din nou asigurări că Guvernul nu va introduce taxarea pe cifra de afaceri, nici taxa de solidaritate, iar contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) vor fi plătite în continuare de către angajator, se spune în comunicat.

‘Niciuna dintre modificările fiscale pe care le avem în vedere nu are ca scop să pună presiune pe mediul de afaceri. Schimbările făcute săptămâna trecută cu privire la plata contribuţiilor sociale pentru contractele part-time au scopul să protejeze aceste categorii de salariaţi, asigurându-le dreptul la pensie şi la servicii medicale în sistemul public’, a mai spus Tudose, conform comunicatului.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...