1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

News

Tuneluri rutiere închise la New York din cauza uraganului, coasta de est a SUA practic izolată

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni închiderea a două din cele trei tuneluri rutiere din Manhattan din cauza riscului de inundaţii provocate de uraganul Sandy, transmit agenţiile internaţionale de presă.

29 oct, 2012 | Mediafax

Este vorba de tunelurile Holland şi Brooklyn-Battery, care vor fi închise circulaţiei începând de la ora locală 14.00 /18.00 GMT/, a anunţat guvernatorul într-o conferinţă de presă.

Această măsură va paraliza în şi mai mare măsură metropola, unde transportul public este întrerupt de duminică în aşteptarea furtunii.

Guvernatorul a menţionat că şi podurile din New York vor fi închise în cazul în care vântul va depăşi 96 kmh.

El a precizat că principala preocupare o reprezintă în momentul de faţă creşterea aşteptată a apelor, care ar putea fi 'extraordinară' şi ar putea provoca inundaţii grave. 'Sistemul de metrou şi apa sărată nu merg împreună', a remarcat Andrew Cuomo.

Coasta de est a Statelor Unite este cvasi-izolată din cauza uraganului, notează AFP. Majoritatea companiilor aeriene care operează în Europa şi în Asia şi-au anulat zborurile către şi din această zonă, determinând zeci de mii de oameni să-şi modifice planurile de călătorie. Potrivit Eurocontrol, organizaţia care răspunde de securitatea traficului aerian, cu sediul la Bruxelles, circa 300 de curse transatlantice au fost anulate din cele 500 zilnice asigurate în mod normal. Eurocontrol se aşteaptă ca situaţia să se normalizeze începând de miercuri.

Uraganul Sandy, care a provocat până acum câteva zeci de morţi în Caraibe, se îndreaptă către nord, spre coasta de est a SUA, unde a fost decretată stare de urgenţă. Autorităţile newyorkeze au decis închiderea începând de duminică a reţelei de transport public şi au ordonat evacuarea din precauţie a 375.000 de locuitori din zone care riscă să fie inundate, iar pe aeroporturi au fost anulate în total, duminică şi luni, 7.400 de zboruri interne şi internaţionale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO