1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Tunelurile pentru urşi de pe Autostrada Lugoj – Deva mai aşteaptă. Un constructor reclamă că CNAIR nu i-a răspuns încă la nişte întrebări LUCRU

Termenul de depunere a candidaturilor la licitaţia pentru construcţia tunelurilor de pe Autostrada Lugoj – Deva se prelungeşte. Un constructor a depus contestaţie chiar cu o zi înainte de expirarea termenului, din cauză că CNAIR nu i-a răspuns la timp la solicitările de clarificări.

01 ian, 1970 | | ECONOMICA.net

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urma să primească până miercuri, 28 august, candidaturile la licitaţia de construire a faimoaselor tuneluri pentru urşi.

Cu o zi înainte, Strabag, cel mai mare constructor din România, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Motivul? Nu primiseră încă nişte răspunsuri la unele clarificări.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii cu tunelurile pentru urşi de pe Autostrada Lugoj – Deva a fost lansată pe 3 iulie 2019 în platforma de achiziţii publice SICAP.

Pentru atribuirea acestui contract, CNAIR a optat pentru utilizarea procedurii de licitație restrânsă, procedura ce va fi derulată în două etape.

Astfel, prima etapă va fi cea de selecție a candidaților în funcție de criteriile de selecție stabilite în cadrul Documentației de Atribuire, iar cea de a doua etapă va fi cea de evaluare a ofertelor depuse de candidații selectați și stabilirea câștigătorului în conformitate cu criteriul de atribuire stabilit în cadrul Documentației de Atribuire.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m din care parte carosabilă 2x3,75 m, banda de încadrare de 0,25 m, banda de urgență de 2,50 m și acostamente de 2x0,50m, la care se mai adaugă trotuare laterale 2x0,75 m.

De asemenea, tunelurile vor fi prevăzute cu galerii de evacuare în caz de urgențe, nișe de serviciu pentru amplasarea echipamentelor de securitate, instalații electrice, de ventilare, de stingerea incendiilor și echipament ITS.

Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 296.000.000 euro fără TVA, potrivit CNAIR.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO