Turbomecanica va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare din sectorul 6

Turbomecanica Bucureşti (TBM) va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare, situat în sectorul 6, după ce a finalizat procesul de relocare a producţiei, potrivit unui raport remis Bursei.
Economica.net - lun, 26 aug. 2013, 09:26
Turbomecanica va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare din sectorul 6

„În luna august 2013 a fost finalizat proiectul de reconfigurare a fluxurilor de producţie şi de reamplasare a acestora, iniţiat în baza hotărârii AGEA din 24 august 2011. În urma acestei operaţiuni complexe au fost eliberate active ce constau în teren cu construcţii în suprafaţă de 33.733 mp, destinat valorificării prin vânzare”, arată compania, fără să ofere alte informaţii.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumpărat un teren de peste cinci hectare în zona industrială Bucureşti Parc Vest pentru relocarea capacităţii de producţie, cu 11,6 milioane lei.

În urmă cu doi ani, compania anunţa că vrea să vândă clădiri şi terenuri în suprafaţă de până la 34.000 mp în sectorul 6, cu minim 50 milioane lei, ca parte a unui proces de restrângere a ariei de desfăşurare a producţiei, pentru echilibrarea financiară şi rentabilizarea companiei.

Programul de reconfigurare a activităţii a fost aprobat la vremea respectivă de acţionarii companiei.

Producătorul de componente pentru industria aeronautică a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 17,2 milioane lei (3,9 milioane euro), în scădere cu 26%, şi pierderi de 3,2 milioane lei, cu 27% sub cele consemnate în perioada similară din 2012.

Turbomecanica are un capital social de 36,9 milioane lei, divizat în 369,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al companiei, Radu Viehmann, deţine 25,9% din acţiuni. Altă persoană fizică, Dana Maria Ciorapciu, controlează 15,1% din titluri.

Acţiunile Turbomecanica, listate la BVB, au încheiat şedinţa bursieră de vineri în creştere cu 0,6%, la 0,0318 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 11,7 milioane lei (2,6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...