Turcia a început campania de imunizare cu vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech

Turcia a început vineri să administreze vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de alianţa Pfizer-BioNTech, introducând astfel un al doilea ser în campania sa naţională de vaccinare, care a început la jumătatea lunii ianuarie, într-o perioadă în care numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a atins niveluri record, informează Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 02 apr. 2021, 17:33
Turcia a început campania de imunizare cu  vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech

Până vineri, Turcia a administrat 16,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 la nivel naţional, inclusiv pentru peste 7 milioane de rezidenţi care au primit ambele doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech.

Campania de vaccinare din Turcia a inclus deocamdată persoanele de peste 60 de ani, personalul medical şi alte categorii prioritare.

În total, 2,8 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au sosit în Turcia, iar acest număr va ajunge la 4,5 milioane în zilele următoare, a declarat miercuri ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Citiți și: Pfizer a început testele clinice pentru un medicament împotriva COVID-19 (economica.net)

Rezidenţii turci pot să aleagă serul cu care doresc să se imunizeze atunci când le va veni rândul la vaccinare, a precizat ministrul Koca, adăugând că obiectivul este acela de a vaccina majoritatea populaţiei până în luna iunie.

Un rezident din Ankara, Emre Yavuz, a spus că el şi soţia lui au ales vaccinul Pfizer-BioNTech deoarece fiica lor studiază în Europa, iar Uniunea Europeană ar putea să nu permită accesul persoanelor care au primit vaccinul chinezesc Sinovac.

„Există o dezbatere în acest moment în Uniunea Europeană dacă să accepte sau să nu accepte vaccinul Sinovac. De aceea, am ales acest vaccin (Pfizer, n.r.) pentru a fi sigur”, a declarat el, după ce a primit prima doză de vaccin la Spitalul Municipal din Ankara.

Turcia a impus de curând un nou lockdown pe durata weekendului în cele mai multe dintre provinciile sale, întrucât numărul cazurilor de coronavirus a atins noi recorduri la nivel naţional. Joi, 40.806 de cazuri noi au fost înregistrate, marcând cel mai mare număr de cazuri confirmate în 24 de ore de la începutul pandemiei de COVID-19.

Numărul total al cazurilor a urcat joi la 3,3 milioane, iar bilanţul deceselor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 31.713.

Citiți și: Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva variantei sud-africane (economica.net)

În prezent, Turcia ocupă locul al cincilea în clasamentul global bazat pe numărul mediu de cazuri zilnice raportate în ultimele şapte zile, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 52.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Urmează o perioadă cu noi restricții și creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19, iar companiile aeriene low-cost ...