1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Turcia vrea să construiască un zid de securitate la graniţa cu Siria

Turcia a decis să construiască un "zid de securitate" pe o porţiune a frontierei sale cu Siria, pentru a o supraveghea mai bine, a indicat ministrul turc al Vămilor şi Comerţului, Hayati Yazici.

27 mai, 2013 | Rador.ro

Acest zid, lung de 2,5 kilometri, va fi ridicat într-o zonă situată în împrejurimile postului de frontieră Cilvegözü, în provincia Hatay (sud), în faţa satului sirian Bab Al-Hawa, a explicat dl. Yazici la postul de ştiri NTV. "Este vorba despre nişte adăposturi şi despre un zid pe care vor fi instalate camere de supraveghere" pentru a împiedica infiltrările de persoane din Siria, a spus ministrul. Această construcţie vizează să "maximizeze securitatea în această zonă".

Pe 11 februarie, un atentat cu maşină-capcană atribuit de Ankara regimului de la Damasc făcuse 17 morţi şi 30 de răniţi la postul de frontieră Cilvegözü, scrie Rador.

De altfel, autorităţile turce au decis să restrângă timp de o lună de zile intrările şi ieşirile la unicul post de frontieră cu Siria, încă controlat de guvernul lui Bashar Al-Assad, în urma dublului atentat cu maşină-capcană care a făcut 51 de morţi pe 11 mai la Reyhanli.

Doar cetăţenii turci venind din Siria şi non-sirienii ce tranzitează Turcia vor fi autorizaţi să treacă graniţa pe la postul de frontieră Yayladagi, aflat la 90 de kilometri de Reyhanli.
Turcia a imputat atacul de la Reyhanli unui grupuscul clandestin turc de extremă stângă care ar avea legături, potrivit responsabililor săi, cu serviciile de informaţii ale regimului preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, lucru pe care acesta din urmă l-a dezminţit.

Turcia îi susţine pe rebelii sirieni şi solicită plecarea preşedintelui Al-Assad. În momentul de fată, ea adăposteşte pe teritoriul său circa 400.000 de refugiaţi sirieni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO