Turcii de la Garanti Bank vin cu bani de acasă pentru filiala din România

Turkiye Garanti Bankasi va contribui cu 20 de milioane de euro în numerar la majorarea de capital a filialei sale din România, Garanti Bank România, potrivit datelor trimise la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 12 nov. 2012, 11:01
Turcii de la Garanti Bank vin cu bani de acasă pentru filiala din România

Garanti Bank a urcat anul trecut pe locul 13 în topul local al băncilor, cu active de 6,1 miliarde de lei, de la locul 27 în anul 2007.

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu active totale de 66,72 miliarde de euro şi un profit net consolidat de 1,36 miliarde euro, în 2011.

„Vom lansa noi servicii și produse cu un grad ridicat de personalizare, care să răspundă nevoilor unui public țintă din ce în ce mai segmentat”, a declarat Ufuk Tandogan, director general al Garanti Bank România, în comunicatul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat echivalând cu 5,8 milioane euro în primul trimestru, în creştere cu peste 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului.

Toate cele patru divizii din cadrul Garanti Group România au înregistrat profit în primele trei luni ale anului, dintre care Garanti Bank 4,1 milioane de euro profit net, cu aproximativ 70% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2011.

Recent, Banca Naţională a României a aprobat numirea lui Ufuk Tandoğan ca director general al băncii.

Grupul Garanti este prezent în România prin Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 450.000 de clienţi.

Activele consolidate ale Grupului Garanti în România au ajuns la 1,8 miliarde de euro. Garanti Bank are o rețea de 78 de agenții și 225 ATM-uri – cea mai extinsă rețea națională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a ajuns la 7.400, potrivit datelor băncii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...