Turcii de la Garanti Bank vin cu bani de acasă pentru filiala din România

Turkiye Garanti Bankasi va contribui cu 20 de milioane de euro în numerar la majorarea de capital a filialei sale din România, Garanti Bank România, potrivit datelor trimise la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 12 nov. 2012, 11:01
Turcii de la Garanti Bank vin cu bani de acasă pentru filiala din România

Garanti Bank a urcat anul trecut pe locul 13 în topul local al băncilor, cu active de 6,1 miliarde de lei, de la locul 27 în anul 2007.

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu active totale de 66,72 miliarde de euro şi un profit net consolidat de 1,36 miliarde euro, în 2011.

„Vom lansa noi servicii și produse cu un grad ridicat de personalizare, care să răspundă nevoilor unui public țintă din ce în ce mai segmentat”, a declarat Ufuk Tandogan, director general al Garanti Bank România, în comunicatul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat echivalând cu 5,8 milioane euro în primul trimestru, în creştere cu peste 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului.

Toate cele patru divizii din cadrul Garanti Group România au înregistrat profit în primele trei luni ale anului, dintre care Garanti Bank 4,1 milioane de euro profit net, cu aproximativ 70% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2011.

Recent, Banca Naţională a României a aprobat numirea lui Ufuk Tandoğan ca director general al băncii.

Grupul Garanti este prezent în România prin Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 450.000 de clienţi.

Activele consolidate ale Grupului Garanti în România au ajuns la 1,8 miliarde de euro. Garanti Bank are o rețea de 78 de agenții și 225 ATM-uri – cea mai extinsă rețea națională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a ajuns la 7.400, potrivit datelor băncii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...