Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a înregistrat în primul semestru afaceri de 10,6 milioane lei

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a înregistrat în primul semestru din 2023 o cifră de afaceri de 10,632 milioane lei, cu 236,39% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor transmise miercuri Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - mie, 30 aug. 2023, 16:08
Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a înregistrat în primul semestru afaceri de 10,6 milioane lei

Veniturile totale au fost în sumă de 31,367 milioane lei, cu 870,87% mai mari faţă de cele din primele şase luni din 2022, de 3,23 milioane lei.

„Creşterea semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior se datorează: veniturilor obţinute din vânzarea complexului Venus din Eforie Nord; veniturilor obţinute din închirierea noilor active – complex Sirena, complex Aida, complex Siret, complex Cerna, complex Balada, bufet Narcis, complex Hora din Saturn, complex Bran – Brad – Bega şi complex Vraja Mării din Eforie Nord, Băi reci Nămol din Eforie Sud”, se menţionează în raportul transmis BVB.

În cadrul veniturilor totale ale semestrului 1 2023, cifra de afaceri însumează 10,632 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 236,39% faţă de cifra de afaceri a semestrului 1 2022 (3,16 milioane lei) şi o realizare de 38,8% faţă de bugetul anului 2023, datorită veniturilor obţinute din noile chirii.

Cheltuielile totale ale societăţii au fost în perioada menţionată de 17,3 milioane lei, fiind cu 5,7% mai mici faţă de cele din perioada ianuarie-iunie 2022.

Astfel, compania a încheiat primul semestru cu un profit brut de 14,065 milioane lei.

Societatea îşi desfăşoară activitatea prin punctele sale de lucru situate în staţiunile turistice de interes naţional: Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus şi Saturn, fiind printre principalele companii de profil din ţară.

Având în vedere noua activitate desfăşurată în semestrul 1 2023, şi anume închirierea activelor, societatea obţine venituri pe tot parcursul anului, contractele de închiriere fiind prevăzute cu rate scadente începând cu 15 mai, ultima rată fiind în 31 octombrie 2023. Pentru activele închiriate în luna martie 2023, prima rata, reprezentând 40% din valoarea chiriei anuale, s-a încasat la momentul încheierii contractelor.

„În concluzie, activitatea de bază, închirierea, produce venituri care conduc la un rezultat economico-financiar pozitiv, capabil să asigure acoperirea tuturor costurilor de exploatare, dar şi realizarea de profit utilizat parţial pentru finanţarea programelor investiţionale”, precizează sursa citată

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
Statele membre ale Uniunii Europene au importat anul trecut din ţările situate în afara blocului comunitar 163.700 tone de miere naturală, în valoare de 359,3 milioane de euro. În contrast, în......
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie – Burduja
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni şi adoptată prin HG până ...
Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin ...
Termenul limită pentru depunerea situaţiilor financiare. Ce trebuie să ştii – analiză PwC România
Termenul limită pentru depunerea situaţiilor financiare. Ce trebuie să ştii – analiză PwC România
Ultima zi de depunere, fără a risca amenzi, a situaţiilor financiare ale anului 2023 pentru firmele care au exerciţiul ...
Autostrada Unirii A8: UMB va intra cu utilaje pe lotul Leghin – Tg Neamț cel târziu la toamnă – Asociația HaiCăSePoate
Autostrada Unirii A8: UMB va intra cu utilaje pe lotul Leghin – Tg Neamț cel târziu la toamnă – Asociația ...
UMB va începe lucrările la secțiunea 3 Leghin - Tg Neamț a A8 Tg Mureș - Tg Neamț cel târziu în această toamnă, ...