Turismul de litoral a înregistrat o creştere de 27% a rezervărilor pentru vara 2024 – tur-operator

Turismul de litoral a înregistrat, în perioada octombrie 2023 - martie 2024, o creştere de 27% a rezervărilor de vacanţe la mare pentru vara 2024, faţă de acelaşi interval al anului anterior, arată datele unui tur-operator care activează pe acest segment de vacanţă.
AGERPRES - Dum, 31 mart. 2024, 12:51
Turismul de litoral a înregistrat o creştere de 27% a rezervărilor pentru vara 2024 - tur-operator

Conform sursei citate, Programul de reduceri Înscrieri Timpurii va fi prelungit în aprilie.

„Tendinţa de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanţă a revenit. E un obicei la care mulţi români au renunţat în ultimii ani pe fondul pandemiei şi, ulterior, din cauza conflictelor militare. Însă, constatăm că programul Înscrieri Timpurii este accesat de tot mai mulţi turişti care vor să aibă garanţia unui sejur rezervat pentru a scăpa de stresul planificărilor pe ultima sută de metri. Datele centralizate din octombrie 2023 până astăzi, la finalul lunii martie, arată o creştere cu 27% a rezervărilor realizate pentru sezonul estival faţă de acelaşi interval de referinţă din 2022-2023”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Potrivit tur-operatorului, în mod normal, ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră la 31 martie, însă mulţi hotelieri de pe litoralul autohton au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor.

„Avem şi o altă veste bună: dat fiind interesul ridicat al românilor de a-şi rezerva o vacanţă la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii şi în aprilie, iar reducerile la vacanţe ajung până la 40%”, anunţă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Conform rezervărilor făcute până la această dată, staţiunile cele mai căutate sunt Eforie Nord şi, pe locul secund, Mamaia. Pe locul al treilea în top se clasează Neptun-Olimp.

Datele mai arată că românii care îşi rezervă din timp vacanţa aleg sejururi mai lungi decât cei care rezervă last minute. Astfel, durata medie a sejurului este de 5,5 nopţi, faţă de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 – de 4,8 nopţi.

„Există şi turişti care îşi iau vacanţe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziţionat până în acest moment fiind de 30 de zile. Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce priveşte costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 de lei pentru un sejur pe litoral.”

Sezonul estival 2024 va începe, tradiţional, pe 1 Mai şi va continua cu vacanţa de Paşte. Apropierea dintre cele două date îi determină pe mulţi români care aleg litoralul în acea perioadă să rezerve sejururi mai lungi, de 5-6 nopţi.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Te-ar mai putea interesa și
UE aprobă un ajutor de stat de 300 mil. euro dat de Franța pentru construcția de reactoare mici modulare (SMR)
UE aprobă un ajutor de stat de 300 mil. euro dat de Franța pentru construcția de reactoare mici modulare (SMR)
Comisia Europeană a aprobat o shemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru a sprijini Nuward, o filială a gigantului EDF, în cercetarea și dezvoltarea reactoarelor......
Ursula Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene la Europarlamentare
Ursula Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene la Europarlamentare
Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, ...
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de ...
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...