Turiştii din Dubai, o nouă piaţă pentru hotelul lui Copos de pe litoral, Europa

Turiştii din Orientul Mijlociu sunt interesaţi de tratamentele balneo şi SPA în România.
Andrada Ghira - lun, 30 iun. 2014, 21:00
Turiştii din Dubai, o nouă piaţă pentru hotelul lui Copos de pe litoral, Europa

Tratamentele balneo şi SPA oferite de hotelurile de pe litoralul românesc sunt atrăgătoare pentru turiştii din ţările arabe. Pentru că au bani şi sunt dispuşi să cheltuie, hotelierii sunt hotărâţi să câştige o nouă piaţă. 

„Am constatat un trend de creştere a numărului de turişti străini. Marea majoritate vin aici pentru SPA, care generează 40% din venituri„, ne-a declarat Doiniţa Oprea, manager vânzări în cadrul hotelului Europa, parte din grupul Ana Hotels, deţinut de omul de afaceri George Copos.

Cei mai mulţi turişti străini care vin aici pentru tratamente sunt din Franţa, Germania, Olanda, dar şi Rusia. În ultimii ani însă, s-a înregistrat o creştere şi din partea turiştilor arabi, care preferă să vină pe litoralul românesc pentru tratamente. Motivul? Preţurile sunt mai mici decât în alte ţări. 

„De trei ani am observat că există cerere din partea turiştilor din ţările arabe. Turiştii din aceste ţări cheltuie în medie 3.000 de euro/persoană pentru un sejur de două săptămâni. Jumătate din turiştii francezi cumpără şi pachete de tratamente, iar germanii sunt o categorie care preferă doar cazare”, mai spune Doiniţa Oprea. CLICK AICI pentru a vedea preţurile. 

Şi pentru ca această piaţă să fie exploatată la maximum, hotelul Europa a fost prezent pentru prima oară la târgul de turism de la Dubai, organizat în primăvara acestui an.

„Avem o agenţie care ne reprezintă în Egipt, iar anul acesta am reuşit să luăm contact cu agenţiile din Dubai. Urmează să semnăm contracte în toamnă, când grilele de preţ pentru următorul sezon sunt finalizate, iar de la anul aşteptăm turişti şi de pe această piaţă”, mai spune Doiniţa Oprea.

Afaceri în creştere cu 5% în 2014 

Oficialul hotelului estimează pentru acest sezon venituri nete din SPA de circa 350.000 euro pentru lunile iunie, iulie şi august. Pentru aceeaşi perioadă, veniturile nete rezultate din activitatea de cazare, fără mese, sunt estimate la 950.000 de euro, iar cele din activitatea de restaurant, de 770.000 de euro. În total, o creştere de 5% a cifrei de afaceri pentru acest sezon. În plus, în următorii ani se va investi în schimbare aparaturii de la baza de tratamente. 

CITEŞTE ŞI Cum arată cel mai bun SPA din România

Hotelul Europa din Eforie Nord, clasificat la patru stele, face parte din grupul Ana Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos. Anul trecut, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, în scădere uşoară faţă de 2011, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Din grup mai fac parte hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti, hotelurile Sport, bradul şi Poiana din Poiana Braşov. 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat ideea de brand Litoralul Verde, o marcă prin care agenţiile din asociaţie doresc să susţină staţiunile din sudul litoralului. 

Zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turiştii care vizitează staţiunile de la malul mării prin agenţii de turism. 

CITEŞTE ŞI ANAT vrea brandul ‘Litoralul Verde’ pentru sudul litoralului

 

Te-ar mai putea interesa și
A apărut proiectului ghidului de finanțare pentru “Casa Verde Fotovoltaice” 2023. Și bisericile pot beneficia de subvenția de 20.000 de lei
A apărut proiectului ghidului de finanțare pentru “Casa Verde Fotovoltaice” 2023. Și bisericile pot beneficia de subvenția ...
Miniserul Mediului a publicat la finalul săptămânii trecute ghidul de finanțare pentru progranul “Casa Verde Fotovoltaice”, ediția din acest an, celebrul program prin care statul......
Sistemul de impozitare a vehiculelor trebuie actualizat pentru a descuraja treptat deţinerea vehiculelor poluante – consultant Roland Berger
Sistemul de impozitare a vehiculelor trebuie actualizat pentru a descuraja treptat deţinerea vehiculelor poluante – ...
Sistemul actual de impozitare a vehiculelor în România trebuie actualizat pentru a descuraja treptat deţinerea vehiculelor ...
Un nou şef la eMAG: Irina Pencea este noul General Manager
Un nou şef la eMAG: Irina Pencea este noul General Manager
După trei ani de investiții substanțiale în tehnologie și infrastructură pentru servicii, precum și în creșterea ...
Burduja: Centrul Cyber al Uniunii Europene de la Bucureşti ar putea deveni funcţional în luna mai
Burduja: Centrul Cyber al Uniunii Europene de la Bucureşti ar putea deveni funcţional în luna mai
Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice de la Bucureşti ar putea deveni pe deplin operaţional ...