1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Turk Telekom a depus oferte angajante de preluare a operaţiunilor OTE în Bulgaria

Turk Telekom a depus oferte angajante de preluare a operatorului bulgar de telefonie mobilă CosmoMobile (Globul) şi a retailerului de aparatură electronică Germanos Telecom Bulgaria, deţinute de grupul elen de telecomunicaţii OTE, relatează Novinite.

18 apr, 2013 | Mediafax

Oferta de preluare integrală a ambelor companii face parte din strategia de extindere regională a companiei Turk Telekom din Turcia.

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a extins în martie, cu o lună, termenul limită pentru depunerea ofertelor de preluare a diviziei sale din Bulgaria, Globul.

Între cumpărătorii interesaţi se mai află Turkcell (Turcia), Telenor (Norvegia) şi Deutsche Telekom, care deţine o participaţie de 40% la OTE.

Globul are o contribuţie de 7% la vânzările OTE şi de circa 9% la profitul înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA).

În Bulgaria, Globul concurează cu Telekom Austria Mobiltel şi cu Vivacom, cumpărată recent de bancherul bulgar Ţvetan Vasilev şi VTB Bank din Rusia.

OTE este prezent şi în România, unde deţine pachetul majoritar de acţiuni la Romtelecom, operatorul de comunicaţii mobile Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos. Deutsche Telekom este cel mai mare acţionar al grupului elen de telecomunicaţii OTE, deţinând managementul companiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO