Turoperatorii solicită autorităţilor un sprijin mai puternic pe partea de incoming, în special în domeniul legislaţiei şi al promovării

Economica.net
15 01. 2020
litoral_pentru_toti_26344500

„Din acest an o să ne axăm, cu puterea noastră de negociere şi de promovare, pe partea de incoming pentru România, şi pe alte pieţe, precum Spania şi Polonia. În plus, dorim să aducem turişti străini în România şi din alte ţări pe care le vom anunţa la momentul potrivit. Pe de altă parte, ne aşteptăm la sprijinul mai puternic al autorităţilor pentru ceea ce înseamnă incoming, pe care îl consider – şi nu este doar părerea mea – unul dintre motoarele importante ale României în ceea ce priveşte economia. Nu dorim neapărat sprijin financiar, ci sprijin în domeniul legislaţiei şi al promovării, lucruri care trebuie făcute ca să putem creşte volumul de turişti, aşa cum am făcut-o de pe piaţa israeliană, şi de pe alte pieţe”, a declarat Meidan Butnaru, directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, într-un comunicat remis AGERPRES.

Touroperatorul Meshek Wings a adus până în prezent peste 200.000 de turişti israelieni în România, care au cheltuit mai mult de 180 de milioane de dolari, iar Meidan Butnaru afirmă că banii intraţi din România din incoming, „aşa cum sunt cei 180 de milioane de dolari generaţi de Meshek Wings, rămân integral în ţară, susţin economia naţională şi reprezintă export de servicii”.

Turoperatorul a înregistrat o creştere semnificativă a turiştilor din Israel pentru sezonul de iarnă, mai precis pentru perioada decembrie – ianuarie. În acest interval, turiştii au preferat destinaţiile Bucureşti şi Valea Prahovei, cu Sinaia şi Predeal. Pe de altă parte, vânzările pentru Litoralul românesc au început în acest an, în premieră pentru piaţa israeliană, în luna decembrie. Pe partea de evenimente şi congrese, delegaţiile din Israel preferă Poiana Braşov şi Bucureşti, datorită capacităţii mari de cazare.

Pentru sezonul 2020, turiştii israelieni aleg, în continuare, Litoralul românesc, în special în staţiunile Mamaia şi Neptun. Pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din această ţară.

„Turistul israelian mai cheltuieşte, în medie, încă circa 300 de dolari, pe lângă pachetul turistic care include cazare şi transport cu avionul, care se ridică, în medie, la 600 de dolari. Dacă facem un calcul, turiştii aduşi de mine prin Meshek Wings au cheltuit, de-a lungul timpului, în România, punând un preţ mediu de 900 de dolari per turist inclusiv toate cheltuielile extra-pachet turistic, peste 180 de milioane de dolari”, susţine Meidan Butnaru.

Potrivit consultanţilor companiei, israelienii aleg să vină în vacanţe în România, chiar dacă nu există o infrastructură foarte bine pusă la punct, considerând că România este o destinaţie foarte bună pentru familişti. „Oraşele mari şi staţiunile din preajma acestora oferă multe atracţii. Pe Litoral avem telegondola, Aqua Park, în Bucureşti avem acum parcuri de distracţie gen Therme, Edenland, mall-uri, iar pe munte avem Dino Parc, Parc Aventura, Zao Planet, Aquapark Paradisul Acvatic şi multe altele”, se menţionează în comunicatul Meshek Wings.

La ora actuală, Meshek Wings este lider de incoming în România pe partea de grupuri organizate atât pe Litoralul românesc, cât şi pentru produsele city break în Bucureşti şi pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov în sezonul de vară.