Ţuţuianu: Proiectul SII Analytics, atribuit Siveco pentru 94 milioane de lei. Oferta firmei de pe primul loc, neconformă

Proiectul SII Analytics-Big Data a fost atribuit asocierii de firme Siveco România-Nova Tech Integrated SRL, întrucât oferta Asseco SEE SRL a fost declarată neconformă, a declarat luni preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, Adrian Ţuţuianu. 
Economica.net - lun, 03 iul. 2017, 14:55
Ţuţuianu: Proiectul SII Analytics, atribuit Siveco pentru 94 milioane de lei. Oferta firmei de pe primul loc, neconformă

Potrivit acestuia, proiectul a fost atribuit la un preţ de 94.700.000 lei, iar oferta Asseco SEE SRL avea un preţ mai mic.

El a precizat că procedura de achiziţie, prin licitaţie deschisă, a fost iniţiată prin SEAP, în 17.07.2016, cu termen de depunere a ofertelor 22.08.2016, iar valoarea estimată, fără TVA, a achiziţiei a fost de 114.461.139, 16 lei. Achiziţia a fost structurată pe două loturi – lotul 1, platforma Big Data; lotul 2 – interconectare reţele LAN şi SAN.

Potrivit acestuia, procedura de achiziţie a făcut obiectul monitorizării ex-ante de către observatori desemnaţi din cadrul ministerului de Finanţe şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, reprezentanţii acestei instituţii participând la fiecare şedinţă a Comisiei de evaluare.

Ţuţuianu a spus că, raportat la criteriul de atribuire stabilit, respectiv preţul cel mai scăzut, în urma desfăşurării licitaţiei electronice în perioada 08.12-09.12.2016 clasamentul ofertanţilor a fost următorul: pentru lotul 1 platforma Big Data: Asseco SEE SRL, preţ 87.579.507 lei fără TVA şi asocierea Siveco România – Nova Tech Integrated SRL, preţ 94.700.000 lei.

În ceea ce priveşte lotul 2 – interconectare reţele LAN şi SAN, topul a fost: Nova Tech Integrated Solutions SRL – 678.000 lei fără TVA, Data Net Sistem SRL – 762.000 lei fără TVA, Frontal Communication SRL – 767.024 lei fără TVA şi Unic Solutions SRL – 793.300 lei fără TVA.

‘A avut loc o etapă următoare numită sesiune demonstrativă live de prezentare, ofertantul clasat pe locul I la Big Data, respectiv Asseco SEE SRL, nu a putut prezenta toate funcţionalităţile asumate şi în consecinţă oferta depusă a fost declarată neconformă. Prin urmare, s-a analizat oferta clasată pe locul al II-ea, asocierea Siveco România – Nova Tech Integrated SRL, care în urma îndeplinirii tuturor cerinţelor stabilite de autoritatea contractantă a fost desemnată câştigătoare’, a declarat Ţuţuianu într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

El a adăugat că, iniţial, în procedură au intrat 7 societăţi, ‘dar ofertele lor au fost apreciate de comisia de organizare a achiziţiei publice ca fiind neconforme, incomplete şi au fost scoase din discuţie’.

‘Pentru reţele LAN şi SAN, ofertantul Nova Tech Integrated SRL a adjudecat contractul la preţul de 678.000 de lei fără TVA. Şi în acest caz nu au fost depuse notificări prealabile sau contestaţii pentru niciunul dintre loturile ce au făcut obiectul licitaţiei deschise, ceea ce înseamnă că cei care au participat la procedură, cele 7 societăţi iniţiale şi cei 2 clasaţi pe primele locuri pentru locul I, au apreciat că comisia a evaluat corect aceste lucrări. Durata procedurii de achiziţie a fost de 10 luni şi este determinată de complexitatea proiectului’, a mai spus preşedintele Comisiei SRI.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...