1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

TVA la alimente: Parlamentarii au respins, în comisie, propunerea de reducere a taxei

Proiectul de lege prin care se dorea reducerea treptată a TVA la alimentele de bază  până la 9% în 2016 şi a cotei standard cu 2 puncte procentuale a fost respinsă ieri de parlamentarii din comisia pentru industrii şi servicii.   

06 feb, 2015 | | ECONOMICA.net

Comisia pentru Industrii şi Servicii din cadrul Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ pe un proiect de lege  privind aprobarea unor măsuri fiscale pentru stimularea consumului şi relansarea activităţilor economice, prin care se dorea reducerea TVA la unele alimente şi la serviciile hoteliere. "În urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât, în unanimitate, avizarea negativă a propunerii legislative", se arată într-un document val Comisiei. 

TVA de 9% la alimentele de bază

Proiectul a fost introdus în Parlament, în martie anul trecut, la iniţiativa unui grup de parlamentari PDL şi a fost respinsă de Senat, la începutul lui decembrie. Este vorba despre o propunere legislativă ce avea ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Codului fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reducerii cotei standard TVA în două etape: cu 2 puncte procentuale începând cu data de 01 ianuarie 2015, şi respectiv cu 3 puncte procentuale începând cu data de 01 ianuarie 2016, precum şi reducerea unor cote la alimente de bază şi servicii. 

Mai precis, prin acest proiect se dorea reducerea TVA la carne şi produse din carmne, lapte, brânzeturi, peşte, ouă, legume, fructe, uleiuri, făină , zahăr la 17% anul acesta şi la 9% în 2016.

Camera Deputaţilor este cameră decizională. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO