TVR: 27 de persoane, în frunte cu Claudiu Săftoiu, vor elabora programul de redresare economică

Un număr de 27 de persoane, în frunte cu Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, formează Grupul de lucru şi Comisia de experţi subsecventă acestuia, care vor elabora programul de redresare economică a Televiziunii Române.
Economica.net - mar, 31 iul. 2012, 20:11
TVR: 27 de persoane, în frunte cu Claudiu Săftoiu, vor elabora programul de redresare economică

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Grupului de lucru şi Comisiei de experţi subsecventă acestuia, pentru elaborarea programului de redresare economică a Televiziunii Române, a fost aprobat vineri, printr-un Ordin al preşedintelui-director general (PDG) Claudiu Săftoiu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Societăţii Române de Televiziune (SRTv.)

Grupul de lucru şi Comisia de experţi sunt organisme de specialitate, fără personalitate juridică, care se organizează şi funcţionează în conformitate cu dispoziţiile legale, cu reglementările interne şi cu prevederile regulamentului aprobat prin acelaşi act administrativ, se spune în comunicat.

Activitatea grupului şi comisiei va fi coordonată de Cristian Zgabercea, în calitate de raportor principal.

Din componenţa Grupului de lucru fac parte reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie al TVR (Claudiu Săftoiu, Irina Radu, Anne Marie Jugănaru, Cristian Niţulescu şi Gabriel Tufeanu), reprezentanţi ai Comitetului Director al Televiziunii Române (Titi Dincă – director Direcţia Artistică şi Producţie, Horia Romanescu – director Direcţia Strategie Programe, Horia Cazan -director Direcţia Tehnico-Administrativă) şi un reprezentant sindical – Anca Antonov.

Din componenţa Comisiei de experţi fac parte reprezentanţi ai Studiourilor Teritoriale/CD (Dan Vistorovschi şi Sebesi Karen Attila), specialişti din TVR (Cristian Nicolau – director Departamentul Artistic, Neagoe Viorel – inginer şef – Serviciul Care Producţie, Cătălin Niţă – avocat specialist în Dreptul Muncii, Stoian Maria – şef serviciu Contabilitate, Voicu Mihaela – director Departamentul Financiar Contabil, Ştefan Cosac – coordonator Seviciu Resurse de Producţie, Lucaci Claudiu – director Emisiuni Informative şi Sportive, Mihnea Ionescu – coordonator Departament Sport, Beatrice Comănescu – director Departamentul TVR Internaţional, Enea Ovidiu – director Departamentul Resurse Umane, Liviu Nicolescu – consilier al preşedintelui-director general, Cristian Zgabercea – consilier al preşedintelui-director general, Aurelian Linţoiu – director Departamentul Bugete Editoriale şi Producţie).

Acestora li se adaugă specialiştii/ consultanţii externi: Mihaela Botea (ASE – conferenţiar facultatea Finanţe Contabilitate), Doru Mitran – consilier Ministerul Culturii şi Cultelor şi Dan Nanoveanu – director de imagine. Aceştia fac parte la rândul lor din Comisia de experţi.

Regulamentul stabileşte şi calendarul de lucru. Grupul îşi desfăşoară activitatea în perioada 27 iulie – 8 august. Acest calendar strâns a fost adoptat în concordanţă cu termenele impuse de Ordonanţa de urgenţă 33 din 27 iunie 2012, care prevede ca, în 45 de zile de la publicarea ei, Consiliul de Administraţie să prezinte un raport către Parlament, care să includă un program de redresare economică.

Pregătirea activităţii grupului s-a desfăşurat între 27 – 29 iulie şi a inclus constituirea Comisiei de experţi şi repartizarea acesteia pe domeniile de activitate ale TVR şi desemnarea raportorului pentru fiecare domeniu al comisiei.

Desfăşurarea activităţilor în cadrul grupului şi comisiei are loc între 30 iulie – 8 august, în timp ce primirea rapoartelor de activitate ale comisiei este prevăzută pentru data de 7 august, iar întocmirea raportului final privind activitatea grupului, pentru 8 august.

Prezentarea, spre analiză, către Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a unei informări intermediare se va produce pe 3 august, iar a raportului final, pe 10 august.

Pentru realizarea unei analize corecte prin care să fie identificate măsurile optime ce pot fi incluse într-un program de redresare economică, la nivelul comisiei se vor constitui cel puţin următoarele subcomisii de specialitate: editorial; producţie; tehnic; economic; compartimente subordonate PDG.

În exercitarea activităţii, membrii grupului/comisiei au obligaţia de a păstra confidenţialitatea privind documentele analizate şi dezbaterile din cadrul şedinţelor de lucru.

Ordinul PDG a fost emis în succesiunea deciziilor CA al TVR din sedinţele din 20 şi 26 iulie, privind măsurile necesare pentru elaborarea programului de redresare economică.

Conducerea Societăţii Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului.

Datoriile SRTv erau de 124,72 de milioane de euro la sfârşitul lui 2011, iar la situaţia financiară gravă a TVR au contribuit deciziile manageriale defectuoase luate de foştii directori ai instituţiei, dar şi creşterea continuă a cheltuielilor cu salariaţii, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, postat recent pe site-ul instituţiei.

În prezent, Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, a dispus măsurile care vor duce, într-o primă fază, la economii de circa 1,15 milioane de euro în TVR, acestea fiind prezentate şi dezbătute în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX reprezentanţii TVR. Aceste măsuri vizează mai multe aspecte, printre care reducerea cheltuielilor salariale şi scăderea numărului de producţii în premieră.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România, unde acţionează ca naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie, în faţa ameninţărilor pe care le generează......
SUA vor să ofere Ucrainei rachete avansate anti-navă pentru a lupta împotriva blocadei ruseşti – Reuters
SUA vor să ofere Ucrainei rachete avansate anti-navă pentru a lupta împotriva blocadei ruseşti – Reuters
Casa Albă lucrează pentru a oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei ...
NEPI Rockcastle vede o revenire aproape completă de la efectele pandemiei. Vânzările chiriașilor, peste nivelul din 2019
NEPI Rockcastle vede o revenire aproape completă de la efectele pandemiei. Vânzările chiriașilor, peste nivelul din 2019
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri și centre comerciale din România, vede o revenire aproape completă ...
Criză majoră de lapte praf pentru bebeluşi în SUA: Danone şi Nestle îşi majorează livrările
Criză majoră de lapte praf pentru bebeluşi în SUA: Danone şi Nestle îşi majorează livrările
Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, ...