1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

TVR a plătit obligaţiile aferente lunii iunie către bugetul de stat

TVR a plătit obligaţiile către bugetul de stat, aferente lunii iunie, pentru prima dată de la suspendarea deciziei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de blocare a conturilor operaţionale ale Televiziunii Române, potrivit unui comunicat.

07 aug, 2012 | Mediafax

"TVR a plătit integral, în data de 3 august 2012, obligaţiile aferente lunii iunie, în sumă de 10.042.266 de lei, către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale. Comitetul Director interimar al TVR a fost informat astăzi, 7 august, despre efectuarea plăţii", se spune în comunicat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, preşedintele - director general al TVR, Claudiu Săftoiu, a dispus, în 26 iulie, primele măsuri de reducere a cheltuielilor, care vor duce la o economie de 5,3 milioane de lei (aproximativ 1,15 milioane de euro). Aceste estimări se bazează pe evaluările şi proiecţiile financiare ale departamentelor Bugete Editoriale şi Producţie şi Management Financiar şi Bugete Operaţionale din TVR.

"Aceste măsuri sunt estimate să producă rezultate începând cu luna august 2012. Sumele provenite din aceste economii vor fi direcţionate prioritar către plata datoriilor la bugetul de stat. În ultimii trei ani, Televiziunea Română nu a reuşit să plătească integral şi la timp sumele aferente obligaţiilor fiscale lunare", se mai spune în comunicatul TVR.

ANAF a blocat în data de 21 mai 2012, în totalitate, conturile bancare operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate. La finalul anului trecut, acestea erau în valoare de 272.699.000 lei, din care circa o treime erau penalităţi.

La sfârşitul lunii iunie, ANAF a suspendat prin Hotărârea nr. 617/2012, pentru o perioadă de şase luni, executarea silită a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de TVR, interval în care Televiziunea Română trebuie să deruleze un proces de redresare economică a societăţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO