„TVR dă afară 1000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, puturoşii” Cine spune asta

Valentin Nicolau, membru în CA al TVR, a susţinut, miercuri, la audierile din Comisiile parlamentare de cultură, că din TVR vor fi date afară 1000 de persoane pe criterii neştiute de nimeni, el apreciind că din instituţie nu vor pleca, însă, amantele, soţiile, cei răi, puturoşi, cei care au pile.
Economica.net - mie, 19 sept. 2012, 15:33

„Se vor da afară 1000 de angajaţi pe criterii neştiute de nimeni, cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri. Nu vor pleca cei mai răi, puturoşi, cei care nu au pile, nu vor pleca amantele, soţiile, nu vor pleca cei care au certificate medicale”, a spus Nicolau, care a criticat „Programul de redresare economică a TVR”, împotriva căruia a şi votat în cadrul CA.

Nicolau a susţinut că această soluţie este una de politizare şi va avea efecte dezastruoase asupra viitorului instituţiei.

„Nu am dubii că TVR are nevoie de restructurare profundă. Calea pe care am luat-o e una greşită. TVR e un pacient bolnav care are nevoie de tratament urgent. E ca un om supraponderal care are misiunea de a alerga repede şi eficient, dar trebuie slăbit şi eficientizat. Planul acesta taie un picior şi o mână obezului şi e mult mai slab şi apt de a alerga”, a spus Nicolau.

El a mai spus că de ani de zile în TVR există o cantitate enormă de „nemuncă”, precum şi o inechitate salarială imensă, el apreciind că lipsa de contracte de management a dus la performanţa redusă a instituţiie, în condiţiile în care standardele de calitate nu mai există.

Valentin Nicolau este membru în CA al TVR din partea angajaţilor instituţiei.

Concedierile colective în TVR vor începe în 20 noiembrie şi vizează 962 locuri de muncă, după procesul de restructurare de personal televiziunea urmând să rămână cu 2.340 de angajaţi, potrivit unui notificări transmise de Claudiu Săftoiu, PDG al SRTv, în 11 septembrie, Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR (SPUSTV) – sindicatul reprezentativ din instituţie.

La data de 31 august 2012, numărul total de salariaţi al TVR era de 3.302.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...