TVR spune că negocierile privind alocarea timpilor de antenă au fost blocate de echipa lui Băsescu

Reprezentanţii SRTv spun, într-un comunicat transmis după ce echipa lui Traian Băsescu a acuzat o atitudine părtinitoare a TVR faţă de USL, că televiziunea a oferit o variantă de lucru pentru planificarea emisiunilor electorale, însă negocierile au fost blocate de staff-ul preşedintelui suspendat.
Economica.net - mar, 17 iul. 2012, 20:51
TVR spune că negocierile privind alocarea timpilor de antenă au fost blocate de echipa lui Băsescu

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a acuzat, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, o atitudine „vădit părtinitoare” a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de USL în campania pentru referendum.

De cealaltă parte, reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) spun, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, că luni, 16 iulie, la sediul central al TVR a avut loc o întâlnire între coordonatorii campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi reprezentanţii PDL, pe de o parte, şi reprezentanţii USL, pe de altă parte. Scopul acestei întâlniri a fost împărţirea timpilor de antenă pentru emisiunile electorale dedicate referendumului din 29 iulie, spun reprezentanţii Televiziunii Române.

Aceştia precizează că, în cadrul întâlnirii, TVR a oferit o variantă de lucru referitoare la planificarea emisiunilor electorale difuzate de TVR 1 şi TVR Info, dar nu a propus niciodată o planificare definitivă a emisiunilor. De exemplu, sugestia legată de emisiunile electorale ce urmau să fie difuzate pe TVR Info a fost considerată foarte bună şi a fost acceptată de ambele părţi.

„Negocierile s-au blocat într-un singur loc, la împărţirea timpului de antenă din data de 26 iulie, la TVR 1, ambele părţi revendicând spaţiul din ziua respectivă. Propunerile făcute de echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu au vizat în toate variantele păstrarea spaţiului de emisie respectiv şi din acest motiv au fost respinse de reprezentanţii USL. Propunerea reprezentanţilor USL de împărţire a spaţiului respectiv nu a fost acceptată de către reprezentanţii preşedintelui Traian Băsescu”, se spune în comunicatul TVR.

În aceste condiţii, reprezentanţii staff-ului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi cei ai PDL au părăsit negocierile, se arată în comunicatul TVR.

„Ulterior, şi reprezentanţii USL au procedat la fel. Desfăşurarea acestor evenimente poate fi confirmată de înregistrarea negocierilor. Înregistrarea poate fi pusă la dispoziţia CNA şi Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților şi a Senatului privind Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă, în cazul în care situaţia o cere”, se mai spune în comunicat.

Totodată, reprezentanţii Televiziunii Române precizează că „astăzi, 17 iulie, TVR a trimis o propunere de lucru echipei de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, la care nu a primit niciun răspuns”.

„Ulterior, producătorii emisiunii în care urma să fie prezent preşedintele suspendat Traian Băsescu au făcut mai multe invitaţii în scris pentru Traian Băsescu. Nici acestea nu au primit vreun răspuns. Foarte târziu, în cursul serii, reprezentanţii preşedintelui Traian Băsescu, printr-un e-mail, au solicitat ca domnul Traian Băsescu să beneficieze de spaţiu de emisie joi 19 iulie, iar reprezentanţii USL să utilizeze spaţiul de emisie din data de 17 iulie. Cu toate eforturile depuse de producătorii emisiunii electorale, acest lucru nu a fost posibil, din cauza timpului foarte scurt avut la dispoziţie. Acest e-mail confirmă faptul că reprezentanţii preşedintelui suspendat Traian Băsescu au acceptat că spaţiul de emisie le aparţine. Totodată, ei recunosc implicit, întreaga planificare a timpilor de antenă pentru TVR 1, care le-a fost transmisă”, se mai spune în comunicatul TVR.

În comunicat se mai precizează că „spaţiul de emisie alocat în această seară preşedintelui suspendat Traian Băsescu va fi monitorizat în contul domniei sale”.

Echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu a acuzat o atitudine „vădit părtinitoare” a conducerii posturilor publice de televiziune față de USL şi „încercări repetate ale conducerii SRTv de a împiedica prezența domnului Traian Băsescu pe posturile publice de televiziune în condiții de egalitate cu reprezentanții USL”.

„Referitor la atitudinea vădit părtinitoare a conducerii posturilor publice de televiziune față de Uniunea Social-Liberală (USL) în campania pentru referendum şi la încercările repetate ale conducerii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de a împiedica prezența domnului Traian Băsescu pe posturile publice de televiziune în condiții de egalitate cu reprezentanții USL, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui, Bogdan Oprea, face următoarele precizări: (1) – în cursul zilei de luni, 16 iulie 2012, a avut loc o întâlnire la sediul Societății Române de Televiziune (SRTv) între reprezentanți ai Echipei de campanie a domnului Traian Băsescu, ai USL și ai conducerii SRTv în vederea stabilirii grilei de desfășurare a emisiunilor electorale la posturile de televiziune TVR 1 și TVR info (în conformitate cu decizia Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților și a Senatului privind Repartizarea și Monitorizarea Timpilor de Antenă din data de 11 iulie 2012, care prevede emisiuni electorale, pe toată durata campaniei, marți și joi la postul TVR 1 și zilnic de luni până vineri la postul TVR info)”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în cadrul întâlnirii, reprezentanții conducerii SRTv au făcut „o propunere vădit favorabilă reprezentanților USL, acestora revenindu-le cele mai bune emisiuni (ultimele emisiuni care se desfăşoară în campanie, cea de joi, 26 iulie 2012, la postul TVR 1 și cea de vineri, 27 iulie 2012, pe postul TVR info)”. „Reprezentanții USL au refuzat toate propunerile de asigurare a unei egalități de reprezentare pe posturile publice de televiziune a părerilor pentru și împotriva demiterii”, se mai arată în comunicat.

În plus, Oprea susţine în comunicat că preşedintele interimar, Crin Antonescu, a fost prezent luni, 16 iulie 2012, între orele 20.00 şi 21.00, la emisiunea „Ediție specială” de pe postul TVR 1, „în care a făcut declarații politice electorale”. „Participarea domnului Crin Antonescu la această emisiune încalcă grav decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă, care prevede că emisiunile electorale se desfășoară pe postul public de televiziune TVR 1 doar în zilele de marți și joi; în vederea asigurării echilibrului între părerile pentru și împotriva demiterii, așa cum este el prevăzut de lege, echipa de campanie a domnului Traian Băsescu a făcut astăzi, 17 iulie 2012, o sesizare la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), cerând acordarea unei emisiuni similare Echipei de campanie, în conformitate cu decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după depunerea sesizării la CNA, reprezentanții conducerii SRTv au transmis echipei de campaniei a lui Traian Băsescu o nouă propunere scrisă de grilă de desfășurare a emisiunilor electorale pentru postul TVR 1. „Această propunere include și ziua de miercuri în grafic, ceea ce încalcă grav decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă, care prevede ca zile pentru emisiuni electorale pe postul TVR 1 doar marțea și joia; Echipa de campanie a domnului Traian Băsescu își exprimă public punctul de vedere, și anume că nu poate fi de acord cu o propunere care încalcă deciziile unei comisii parlamentare”, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu mai spune că în aceeaşi propunere scrisă a reprezentanţilor conducerii SRTv Traian Băsescu este invitat să participe la o emisiune electorală la postul TVR 1 marţi seară, „în condițiile în care este cunoscut public” faptul că acesta a confirmat participarea la o altă emisiune de televiziune în acelaşi interval orar, „lucru făcut cunoscut reprezentanților conducerii SRTv de către echipa de campanie, anterior primirii propunerii scrise”.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...