TVR va achiziţiona pentru 2 mil. euro drepturile TV pentru JO de la Soci şi de la Rio de Janeiro

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va achiziţiona, în exclusivitate pentru teritoriul României, pentru o sumă de 2 milioane de euro, drepturile TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014 şi pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016.
Economica.net - mie, 17 apr. 2013, 12:20
TVR va achiziţiona pentru 2 mil. euro drepturile TV pentru JO de la Soci şi de la Rio de Janeiro

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat prin Hotărârea numărul 47 din 10 aprilie încheierea contractului între SRTv şi firma de drepturi sportive Sportfive pentru achiziţionarea în exclusivitate pentru teritoriul României a drepturilor TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014 şi pentru Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016.

De punerea în aplicare a acestei Hotărâri răspunde Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR.

Potrivit notei de fundamentare în vederea achiziţionării acestor drepturi TV, înaintată de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, Consiliului de Administraţie al televiziunii publice, Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment multisportiv internaţional care se desfăşoară o dată la patru ani, succesiunea fiind de doi ani între ediţiile de vară şi de iarnă. La cea mai importantă competiţie a planetei participă mii de sportivi din sute de ţări.

„În întreaga istorie a TVR, acesta a fost deţinătorul permanent al drepturitor TV atât pentru ediţiile Jocurilor Olimpice de iarnă, cât şi de vară. În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr. 41/ 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, înaintăm spre dezbatere şi aprobare Consiliului de Administraţie proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract cu firma de drepturi sportive Sportfive pentru a achiziţiona, în exclusivitate pentru teritoriul României, drepturile TV şi de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014 şi Jocurile Olimpice de Vară Rio de Janeiro 2016, pentru suma de 2.000.000 de euro”, se mai spune în nota de fundamentare semnată de Claudiu Săftoiu.

Consiliul de Administraţie al TVR a decis cu unanimitate de voturi ca SRTv să achiziţioneze, pentru 2 milioane de euro, drepturile de difuzare pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro.

Contactat, miercuri, de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu a spus că TVR va achiziţiona aceste drepturi de difuzare prin intermediul reţelei European Broadcasting Union (EBU) şi în virtutea misiunii sale publice.

„Mai mult decât atât, suma aceasta a fost bugetată, ea nu va fi plătită dintr-odată. Este vorba de o eşalonare care este foarte convenabilă, în aşa fel încât echilibrul acesta financiar atât de greu obţinut să se menţină”, a spus Claudiu Săftoiu.

El a precizat că suma de achiziţionare a acestor drepturi de difuzare este mai mică decât cea plătită pentru alte competiţii sportive internaţionale, pentru că întreaga piaţa a achiziţionării drepturilor de difuzare a scăzut.

„Am făcut toate eforturile pentru ca telespectatorul român să poată beneficia de frumuseţea acestor evenimente sportive. Este un proiect bugetat încă de la începutul anului şi, pe măsură ce înaintăm în an, vom reuşi să facem şi o previzionare a următoarelor drepturi de difuzare pe mai multe domenii, nu numai cele sportive”, a mai spus Claudiu Săftoiu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, TVR poartă negocieri pentru drepturile de difuzare a Olimpiadei de la Soci. „Noi suntem în momentul acesta în negocieri pentru a obţine drepturile de transmisie şi vom începe eşalonarea plăţii în al doilea semestru al acestui an, pentru că evident Olimpiada se apropie. În ceea ce priveşte Olimpiada de la Rio de Janeiro, la sfârşitul anului 2014 estimăm să începem plata eşalonată a acestor drepturi de difuzare”, a mai spus Săftoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex – Profitul net a scăzut cu 38,4%, în primul trimestru
Chimcomplex – Profitul net a scăzut cu 38,4%, în primul trimestru
Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a înregistrat în primul trimestru un profit net de 72,75 milioane lei, mai mic cu 38,4%, şi afaceri de 612,36......
Începe programul „Litoralul pentru toţi”. Care sunt preţurile cele mai mici şi cât costă un sejur all-inclusive
Începe programul „Litoralul pentru toţi”. Care sunt preţurile cele mai mici şi cât costă un sejur all-inclusive
Turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 34 de lei pe noapte de ...
Polonia: Deputaţii au ajuns la un compromis privind reforma justiţiei pentru a debloca fondurile din PNRR
Polonia: Deputaţii au ajuns la un compromis privind reforma justiţiei pentru a debloca fondurile din PNRR
Deputaţii coaliţiei de guvernare din Polonia s-au pus de acord joi asupra reformelor justiţiei despre care guvernul afirmă ...
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România, unde acţionează ca naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare sol-aer ...