TVR va cumpăra, în leasing, 140 de autoturisme

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va cumpăra 140 de autoturisme, printr-o procedură de leasing, a declarat, pentru MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.
Economica.net - joi, 23 mai 2013, 05:25
TVR va cumpăra, în leasing, 140 de autoturisme

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat, pe 15 mai, demararea procedurilor de achiziţie a 140 autoturisme.

Componenţa comisiei de evaluare a ofertelor este următoarea: Liviu Nicolescu, preşedinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit Hotărârii CA numărul 49 din 15 mai.

Conform aceluiaşi document, de punerea în aplicare a hotărârii răspunde Direcţia Studiouri Centrale din TVR.

Hotărârea a fost adoptată cu zece voturi „pentru” (Claudiu Săftoiu, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Claudiu Brânzan, Sorin Burtea, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Ada Meseşan, Cristian Niţulescu şi Nagy Zoltan Levente) şi o abţinere (Valentin Nicolau), în timp ce Nicoleta Nicolicea şi Gabriel Tufeanu nu au votat.

De asemenea, prin Hotărârea numărul 48 din 15 mai, a fost aprobată modificarea Planului de Investiţii pentru anul 2013 prin introducerea poziţiei „Achiziţie 140 autoturisme”.

Contactat de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că parcul auto al TVR are nevoie de o „împrospătare”, precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat pentru exerciţiul financiar al televiziunii publice în 2013.

Totodată, Claudiu Săftoiu a spus că în CA ale SRTv s-a aprobat achiziţionarea unui nou parc de maşini prin sistemul buyback.

„În sensul acesta, noi deja avem finalizată, la 27 aprilie, o licitaţie de ofertă pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv. Această firmă – SC Tehnoconcept Expert SRL – va face o evaluare cu privire la o valoare nominală a întregului parc auto, pentru ca aceasta să se constituie într-un avans la un contract de leasing pentru obţinerea autoturismelor. Prin urmare, în bugetul de anul acesta, noi achiziţionăm prin leasing, ceea ce înseamnă că încercăm să valorificăm flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi aşadar una minimă, nu ştim acum însă ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea nu pot oferi o sumă”, a spus Claudiu Săftoiu.

El a mai spus că „cea mai veche maşină pentru achiziţia de tip buyback este din 1993, iar cea mai nouă, din 2006”.

„Necesitatea schimbării parcului auto este una stringentă cu atât mai mult cu cât costurile de întreţinere sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce uzura morală creşte”, a spus Claudiu Săftoiu. El a precizat că SRTv a încercat mai întâi să vândă maşinile ieşite din uz către salariaţi, însă fără rezultate.

Potrivit lui Săftoiu, după ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi iniţiat procesul de cerere de ofertă pentru cumpărarea maşinilor.

Te-ar mai putea interesa și
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada va interzice giganţilor chinezi ai telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE să lanseze reţeaua 5G, după ani de tergiversare, a anunţat joi guvernul premierului Justin Trudeau, transmite AFP....
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
În perioada 20 - 22 mai 2022 Universitatea Politehnică București organizează Poli AutoFest, un eveniment dedicat celor ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Cursul euro/leu a început ziua aproape de nivelul anunţat ieri de BNR.
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut tot acum 15 ani
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează ...