Twitter a raportat o pierdere mai mare decât anticipau analiştii. Acţiunile au scăzut cu 19%

Twitter a raportat încetinirea creşterii numărului de utilizatori şi o pierdere de 511,5 milioane de dolari pentru trimestrul al patrulea, mai mare decât anticipau analiştii, iar acţiunile companiei americane au scăzut cu până la 19% în urma rezultatelor slabe.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 10:58
Twitter a raportat o pierdere mai mare decât anticipau analiştii. Acţiunile au scăzut cu 19%

În trimestrul al patrulea din 2012, Twitter a consemnat o pierdere de 8,7 milioane de dolari. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un rezultat negativ de 253,3 milioane de dolari pentru ultimele trei luni din 2013.

Twitter a înregistrat în trimestrul al patrulea 241 de milioane de utilizatori activi lunar, în creştere cu 30% faţă de 185 milioane în urmă cu un an. Avansul a încetinit însă comparativ cu perioada anterioară, când creşterea s-a situat la 39%.

Gradul de utilizare a scăzut, la 148 de miliarde de vizionări, faţă de 159 miliarde în trimestrul al treilea.

Rezultatele arată că ar putea fi dificil de justificat capitalizarea de 37,4 miliarde de dolari a Twitter pe bursa americană, întrucât ritmul rapid de creştere a afacerilor înregistrat în perioada de început încetineşte.

De la listarea la bursă în noiembrie, acţiunile companiei au crescut puternic, susţinute de optimismul investitorilor că veniturile vor continua să urce.

„Suntem îngrijoraţi de încetinirea creşterii numărului de utilizatori şi de gradul mai redus de angajare a acestora, precum şi de capacitatea companiei de a menţine ritmul. Dacă nu susţin ritmul în aceste zone, va fi pusă sub semnul întrebării atractivitatea pentru companiile de publicitate”, a declarat Scott Kessler, analist la S&P Capital IQ.

Directorul general, Dick Costolo, a declarat într-o conferinţă cu investitorii că Twitter intenţionează să rezolve aceste probleme printr-un plan de stimulare a creşterii numărului de utilizatori şi angajării acestora, în principal făcând site-ul mai uşor de folosit.

Acţiunile Twitter au scăzut puternic, până la 19%, în tranzacţiile efectuate pe platformele electronice după închiderea şedinţei obişnuite de miercuri a bursei din SUA. Cotaţia Twitter a închis şedinţa, înainte de raportarea rezultatelor, în declin cu 1%, la 65,97 dolari. Preţul acţiunilor a crescut de peste două ori de la listarea de la începutul lunii noiembrie, la 26 de dolari pe titlu.

Veniturile s-au situat la 243 milioane de dolari în trimestrul al patrulea, în urcare de la 112 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent. Analiştii anticipau în medie 218,1 milioane de dolari. Aproximativ 75% din veniturile de publicitate sunt asigurate de dispozitivele mobile.

Pierderea masivă, de 511,5 milioane de dolari, a fost cauzată în principal de cheltuieli de 521 milioane de dolari generate de programul de acordare de acţiuni angajaţilor, în cadrul pachetelor salariale. Cheltuielile totale au urcat la 752 milioane de dolari, de la 121 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2012.

Twitter a anunţat că aşteaptă la venituri de 230 de milioane de dolari în primele trei luni ale acestui an, în timp ce analiştii consultaţi de Bloomberg aşteptau o estimare de 214,9 milioane de dolari. Veniturile pentru întreg anul ar putea ajunge la 1,15-2 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...