Twitter, folosită în războiul de propagandă dintre Israel şi Hamas

Armata israeliană (IDF) şi gruparea palestiniană Hamas au deschis un nou front în războiul de propagandă, prin intermediul reţelei de socializare Twitter, comentează BBC News Online.
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 14:06
Twitter, folosită în războiul de propagandă dintre Israel şi Hamas

Miercuri, IDF a început să posteze mesaje în timp real pe Twitter despre operaţiunea sa militară în desfăşurare împotriva grupării Hamas din Fâşia Gaza.

Astfel, armata israeliană a postat pe Twitter o înregistrare video a atacului în care a fost ucis Ahmed Said Khalil al-Jabari, liderul organizaţiei militare a Hamas, precum şi un afiş care anunţa „eliminarea” acestuia.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam, organizaţia armată a Hamas, au răspuns: „Mâinile noastre binecuvântate vor ajunge la liderii şi soldaţii voştri oriunde vor fi aceştia (Voi Înşivă Aţi Deschis Porţile Iadului)”.

Într-o ameninţare abia voalată, armata israeliană a replicat: „Recomandăm ca niciun membru Hamas, de nivel inferior sau lideri de rang înalt, să nu se arate în zilele următoare”.

Între timp, în ultimele 20 de ore, Hamas a comentat neîntrerupt în legătură cu atacurile sale cu mortiere şi rachete împotriva diverselor ţinte israeliene, inclusiv asupra a ceea ce susţine că ar fi o bază militară.

Joi, aceasta a postat o înregistrare video pe YouTube ce susţine că prezintă lansarea unei rachete Fajr 5 către Tel Aviv, pentru prima dată.

La rândul său, armata israeliană a postat pe Twitter un link către o înregistrare video ce ar arăta un atac aerian israelian asupra unui „depozit de rachete din Gaza”, în cea de-a doua zi a operaţiunii sale militare.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam au folosit, de asemenea, Twitter pentru a-şi promova mesajele.

Folosirea „social media” pentru a anunţa şi comenta operaţiuni militare, aproape în timp real, este un punct de plecare semnificativ pentru platforma de reţele de socializare. Aceasta poate aduce însă părţile beligerante în conflict cu propriile reguli ale Twitter, care stipulează: „Violenţa şi Ameninţările: Nu puteţi publica sau posta direct ameninţări specifice de violenţă împotriva altora”.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...