1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Tymbark intră pe piaţa snacksurilor. Va produce Salatini în România

Producătorul de băuturi răcoritoare Tymbark Maspex România, unul dintre cei mai mari investitori polonezi din România, a achiziţionat o parte din activele Pan Group, unul dintre cei mai mari producători din industria de panificaţie. Tymbark va produce snacks-urile Salatini şi Capollini.

28 feb, 2013 | ECONOMICA.net

Tymbark Maspex România, unul dintre cei mai mari investitori polonezi din România, a semnat un contract cu compania Pan Group (Craiova) privind achiziţionarea unei părţi din activele acesteia, informează un comunicat al Tymbark. Tranzacţia cuprinde brandurile Salatini, Capollini, Tismana, Rollini d’Oro precum şi liniile de producţie ale acestora, astfel că producătorul polonez de băuturi răcoritoare va avea în portofoliu noi categorii precum: crackers, brezels, biscuiţi săraţi şi rulade.

Salatini şi Capollini sunt printre cele mai vechi mărci de biscuiţi săraţi şi covrigei de pe piaţa românească. “Ne desfăşurăm activitatea pe piaţa din România de peste 15 ani. În toată această perioadă, am reuşit să construim o poziţie puternică pe segmentul produselor instant cu mărcile La Festa şi Coffeeta şi pe piaţa de sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare cu mărcile Tedi şi Tymbark. Adăugarea în portofoliul nostru a binecunoscutelor brand-uri Salatini si Capollini va favoriza dezvoltarea companiei noastre într-o categorie nouă şi de perspectivă. În acest fel, îmi exprim încrederea că ne va creşte competitivitatea şi ne vom consolida poziţia pe piaţa românească”, a declarat Krzysztof Grabowski, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Tymbark Maspex România.

Finalizarea tranzacţiei va avea loc  după obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei.

Tymbark Maspex România aparţine grupului polonez Maspex Wadowice, una din cele mai mari companii din Europa Central-Estică în segmentul produselor alimentare. Societatea a intrat pe piaţa românească în anul 1996 şi în prezent este unul din cei mai mari investitori polonezi din România. La acest moment, portofoliul companiei cuprinde produse instant cum ar fi Chocolatta La Festa, La Festa 3in1 şi Cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, cacao Brumi, cremă pudră pentru cafea Coffeeta, precum şi sucurile, nectarurile şi băuturile răcoritoare Tymbark, Tedi, Ciao şi Figo. În anul 2007, prin preluarea companiei Arnos (Oradea), în oferta de produse a companiei au apărut pastele făinoase „Arnos”. Tymbark Maspex România dispune de un complex de producţie şi depozitare situat în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO