1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Tymbark negociază achiziţia PanGroup, una din marile firme de panificaţie din ţară

Polonezii de la Tymbark Maspex, unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, negociază preluarea unui pachet de acţiuni PanGroup,  cel mai mare producător de panificaţie din Sud-Vestul României.

21 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Tymbark Maspex România, subsidiara română a Maspex Wadowice (una dintre cele mai mari companii din Europa Central-Estică în segmentul produselor alimentare), unul dintre principalii producători de băuturi răcoritoare pe plan local este în negocieri pentu preluarea unui pachet de acţiuni PanGroup, cel mai mare producător din industria de panificaţie din Sud-Vestul României, au declarat pentru ECONOMICA.NET părţile implicate. Negocierile dintre cele două părţi durează de aproximativ o lună.

"Obiectivul principal al companiei noastre, în România, este acela de consolidare a poziției deținute pe pieţele pe care activăm, neexcluzând de principiu dezvoltarea și pe alte piețe de consum" , au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Tymbark.

Aceasta ar putea fi a doua tranzacţie a copaniei poloneze pe piaţa produselor de panificaţie, după ce în luna decembrie 2007, producătorul de paste Arnos Oradea a fost preluat de către liderul pieţei de paste fainoase din Polonia - Lubella S.A, firmă ce face parte din grupul Maspex Wadowice din 2003.

Tymbark Maspex este prezentă pe piaţa din România din anul 1996, atunci fiind cunoscută sub denumirea de La Festa Internaţional, operaţiunea de rebranding având loc în 2006. Ultima investiţie majoră a companiei, în valoare de 30 de milioane de euro, s-a finalizat în vara lui 2009 când producătorul a dat în folosinţă cea de-a doua unitate de producţie a companiei de pe plan local, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova. 

Tymbark Maxpex România este centrul de coordonare pentru Europa de Est, asigurând producerea, comercializarea şi promovarea produselor sale în România, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia, Turcia, Ungaria şi în Serbia. Compania are două divizii şi anume cea de băuturi răcoritoare, care se ocupă de producţia şi comercializarea a 8 branduri de sucuri, printre care Timbark, Ciao, Tedi şi divizia de produse instant-LaFesta, Cofeeta, Brumi, cacao Van, Ekland şi pastele Arnos.

Compania, care are peste 700 de angajaţi, a raportat în 2011 o cifră de afaceri de peste 264 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 8 milioane de lei. 

PanGroup este cea mai mare companie de morărit şi panificatie din sud-vestul României şi unul dintre cei mai importanti jucători de profil din ţară. Compania a fost înfiinţată în 1924, iar în 1993 a fost privatizată prin metoda MEBO şi are în momentul de faţă un număr de 1390 de acţionari minoritari. Compania deţine şi comercializează mărci precum: biscuiti săraţi Salatini, covrigei Capollini, biscuiţi cu cremă şi fursecuri Tismana, napolitane Dolce, paste făinoase Pan Group şi Moara Baniei, rulade, minirulade şi prăjituri ambalate Rollini d’Oro, Biscuiti Petit Beurre şi produse de morarit.

Compania are şi un lanţ de magazine şi unul de cofetării şi cafenele sub brandul Bianco.

PanGroup, care are în jur de 900 de salariaţi, a raportat în 2011 o cifră de afaceri de aproximativ 111,5 milioane de lei şi un profit net de 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO