1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Uber a pierdut 1,2 miliarde dolari în trimestrul al treilea, dar promite să devină o companie profitabilă în 2021

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunţat luni seara o majorare a pierderilor în trimestrul al treilea, ca urmare a creşterii costurilor, anunţ care a fost sancţionat cu o scădere de 6,7% a cotaţiei acţiunilor Uber după închiderea burselor de pe Wall Street, informează Reuters, scrie Agerpres. 

05 noi, 2019 | Agerpres
Cifra de afaceri a Uber a crescut cu aproape 30%, până la 3,81 miliarde dolari, în perioada iulie - septembrie 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. Cu toate acestea, pierderile nete au crescut şi ele până la 1,16 miliarde dolari, de la 986 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care costurile s-au majorat cu 33% până la 4,92 miliarde dolari.

"Suntem încă departe de profit în activitatea noastră de transport de persoane. Strategia noastră este simplă: să investim masiv în următoarele 18 luni pe pieţele unde avem încredere în capacitatea noastră de a deveni sau rămâne numărul unu sau doi", a declarat directorul general de la Uber, Dara Khosrowshahi, care a dat asigurări că firma va deveni profitabilă până la finele lui 2021, scrie Agerpres. 

Cunoscut pentru aplicaţia sa de car-sharing, disponibilă în peste 700 de oraşe din întreaga lume, Uber şi-a diversificat afacerile în ultimii ani, de la livrarea de mâncare la domiciliu până la dezvoltarea de vehicule autonome.

Compania a precizat că numărul său lunar de utilizatori activi pe platforma sa a ajuns la 103 milioane la nivel mondial în trimestrul al treilea, de la 82 milioane în perioada similară a anului trecut.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii.

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO