Uber își propune ca până în 2040 să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii

Compania Uber a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că se angajează să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în 10.000 de orașe, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule fără emisii poluante, transport public și servicii de micro-mobilitate.
Economica.net - mar, 08 sept. 2020, 15:34
Uber își propune ca până în 2040 să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii

Uber va pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite ale Amercii și Canada 800 de milioane de dolari, pentru cumpărarea de mașini noi, cu zero emisii. Astfel că, până în 2025 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) vor fi realizați de conducătorii Uber în vehicule cu zero emisii.

Compania va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

În România, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg să călătorească folosind acest serviciu pot comanda mașini 100% electrice pentru care așteaptă, în medie, 8 minute. Până acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km. Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber. Începând cu luna iulie a acestui an, bucureștenii au posibilitatea de a închiria o trotinetă Lime prin intermediul aplicației Uber, având astfel mai multe variante de transport sustenabil și accesibil.

„Fiind cea mai mare platformă de mobilitate din Europa, avem un rol important de jucat în combaterea schimbărilor climatice și în susținerea recuperării verzi. Ținând cont de responsabilitățile pe care le avem față de șoferi, utilizatori și orașele în care suntem prezenți, ne-am asumat niște obiective ambițioase prin care dorim să urgentăm electrificarea platformei noastre. Odată cu implementarea strategiei de a deveni, până în 2040, o platformă de mobilitate cu zero emisii, țările europene ca România vor fi lideri ai schimbării în următorii cinci ani”, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber România.

„Oamenii din toată Europa s-au săturat de poluare și aglomerație. Mobilitatea electrică și împărțită cu alții este soluția acestor probleme. Și cel mai bun punct de pornire sunt șoferii care conduc pe distanțe mari, care vor beneficia primii de mașini electrice. Angajamentul Uber de a face cât mai repede tranziția către o flotă electrică în cele mai mari orașe europene este o veste bună. Este timpul ca marile orașe din Europa să devină un exemplu. Toate acestea trebuie să creeze zone cu zero emisii, piste noi și coridoare dedicate pentru biciclete. În același timp, acestea trebuie să se asigure că există centre de încărcare, pe care locuitorii să le poată accesa ușor acasă, la muncă sau oriunde parchează”, a spus William Todts, CEO, Transport and Environment (T&E).

În plus, pentru a le ușura șoferilor tranziția către vehicule cu zero emisii, Uber a încheiat o serie de parteneriate care reprezintă o premieră pentru industrie. De exemplu, compania a semnat un parteneriat strategic cu Renault-Nissan pentru a le asigura șoferilor din mai multe țări europene, care folosesc aplicația Uber, accesul la mașini electrice la un preț convenabil. În Marea Britanie, Uber și BP au semnat un acord care le oferă șoferilor din Londra acces la hub-uri de încărcare dedicate, iar în Franța, parteneriatul cu EDF va asigura o nouă infrastructură de încărcare rapidă, dar și reduceri pentru instalațiile de încărcare ce pot fi utilizate acasă. În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe șoferi să acceseze reduceri pentru achiziționarea de mașini electrice.

De asemenea, Uber a publicat un nou raport referitor la modalitățile prin care piața de ride-hailing din Europa poate urgenta procesul de electrificare a flotelor. ‘SPARK! Partnering to electrify in Europe’ analizează provocările pe care le întâlnesc șoferii care conduc pe distanțe mari în scop comercial, în raport cu procesul de electrificare – în special când vine vorba de alimentarea vehiculelor și accesibilitatea acestora – și modurile în care Uber, producătorii auto, companiile care produc stații de încărcare, țările și factorii de decizie din cadrul acestora pot lucra împreună pentru a le depăși. Mai multe detalii despre raportul ‘SPARK! Partnering to electrify in Europe’ sunt disponibile pe uber.com/spark.

„Credem cu tărie că, dacă instituțiile private și de stat lucrează împreună pentru a crea condițiile necesare, în următorii 5 ani industria de ride-hailing poate fi echipată cu vehicule electrice în toate orașele europene importante. Acest lucru ar putea acționa ca un catalizator pentru schimbare și ar putea conduce la tranziție mai largă către vehicule cu emisii zero, în întreaga Românie”, a mai spus Nicoleta Diaconu.

Te-ar mai putea interesa și
Accizele pentru ţigarete, alcool şi băuturi alcoolice vor creşte de la 1 august 2022
Accizele pentru ţigarete, alcool şi băuturi alcoolice vor creşte de la 1 august 2022
Majorarea accizelor pentru alcool şi băuturi alcoolice se va face începând cu 1 august 2022, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la......
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea ...
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat proiectul de OUG care modifică mai multe dintre prevederile Codului Fiscal. ...
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce ...