Uber se lansează în Ploieşti, fiind prezent în 10 oraşe din România

Compania de ridesharing Uber a anunţat joi că va fi disponibilă în Ploieşti din această după-amiază, fiind astfel prezentă în 10 oraşe din România.
Lidia Neagu - joi, 22 apr. 2021, 16:18
Uber se lansează în Ploieşti, fiind prezent în 10 oraşe din România

Compania de ridesharing s-a lansat la Bucureşti în 2015 şi s-a extins ulterior în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. În vara anului 2020, serviciul a devenit disponibil şi în Constanţa, iar în ultimele luni Uber s-a lansat în Craiova, Galaţi şi Piteşti. Uber este o aplicaţie care conectează pasageri şi şoferi în mai mult de 69 de ţări din toată lumea, în peste 10.000 de oraşe, disponibilă acum şi în Ploieşti.

În Ploieşti, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei.

„Depunem eforturi pentru a ne extinde şi pentru a face tehnologia noastră disponibilă pentru cât mai mulţi români. Regiunea Prahovei este una dintre zonele în care plănuiam să ajungem de ceva timp, şi ne bucurăm să anunţăm că locuitorii oraşului Ploieşti vor beneficia acum de curse convenabile şi sigure cu Uber. Ştim că oamenii sunt în continuă căutare de alternative de transport şi suntem încântaţi că le putem oferi ploieştenilor tehnologia prin care se pot conecta cu şoferii, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie. Colaborăm cu autorităţile locale şi vrem să le devenim un partener de încredere şi pe termen lung”, a declarat Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

La fel ca în celelalte oraşe din România, pasagerii din Ploieşti beneficiază de o serie de opţiuni disponibile în aplicaţia Uber, printre care şi accesul la informaţii despre şofer, afişând fotografia acestuia alături de rating, modelul şi numărul maşinii. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei. Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate.

Potrivit comunicatului, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. Aplicaţia le reaminteşte şoferilor să se spele pe mâini, să-şi dezinfecteze maşinile şi să ţină geamurile deschise pentru a facilita ventilaţia în timpul curselor.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...