UBS ar putea înregistra pierderi de 350 mil. dolari din investiţiile în oferta publică a Facebook

Cea mai mare bancă elveţiană, UBS, ar putea înregistra pierderi de până la 350 de milioane de dolari din investiţiile în oferta publică iniţială a Facebook şi pregăteşte o acţiune legală împotriva operatorului bursier Nasdaq, au declarat pentru CNBC surse apropiate situaţiei.
Economica.net - Dum, 10 iun. 2012, 14:05
UBS ar putea înregistra pierderi de 350 mil. dolari din investiţiile în oferta publică a Facebook

Această pierdere este de peste zece ori mai mare decât suma de 30 de milioane de dolari vehiculată pe piaţa financiară şi are legătură cu lipsa confirmărilor execuţiei ordinelor de achiziţii.

Sursele au arătat că UBS a dorit să cumpere un milion de acţiuni Facebook, dar nu a primit confirmările, astfel că a repetat ordinele de mai multe ori, iar în final a rămas cu mai multe titluri decât a intenţionat.

„Având în vedere amploarea operaţiunilor UBS pe piaţa bursieră americană şi rolul de formator de piaţă, banca elveţiană a fost afectată de aceste probleme, aşa cum vedem că au fost şi alţi participanţi la tranzacţii”, se arată într-un comunicat al UBS.

În piaţă au existat invormaţii potrivit cărora UBS a înregistrat un impact de 30-35 milioane de dolari, dar banca nu a dăzvăluit amploarea pierderilor legate de Facebook.

Sursele au declarat CNBC că UBS pregăteşte un proces împotriva Nasdaq.

UBS nu a fost implicată în aranjarea ofertei publice iniţiale a Facebook, iar Nasdaq se află în discuţii cu toate marile bănci şi companii de brokeraj pentru evaluarea datoriilor.

Nasdaq a propus plata unor despăgubiri de 40 de milioane de dolari pentru pierderile înregistrate de brokeri din cauza problemei de soft la listarea Facebook.

Conformat planului, Nasdaq ar urma să plătească în numerar 13,7 milioane de dolari, după obţinerea acordului Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, iar restul sub forma unor discounturi din comisioanele de tranzacţionare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea Ecologiştilor
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ...
Austria va renunţa, sub impulsul Verzilor, la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate ...
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Cum începe leul luna decembrie – curs valutar interbancar 2.12.2021
Euro începe prima zi bancară din luna decembrie la 4,95 lei, pe piaţa interbancară. Pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, ...
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă persoanele fizice la operaţiuni online
Raiffeisen îşi schimbă strategia: interzice operaţiunile cu numerar, impune taxe pe deţinerile de valută şi obligă ...
Printr-o notă electronică transmisă clienţilor săi, Raiifeisen Bank anunţă că de la 1 februarie 2022 modifică aproape ...