Ucigaşul călugărului decapitat: Mi-a propus să facem sex. M-am enervat şi l-am lovit cu ciocanul

Bărbatul reţinut în cazul călugărului găsit decapitat a comis crima după ce victima i-a propus să întreţină relaţii sexuale şi, băut fiind, l-a lovit pe călugăr cu un ciocan şi cu un cuţit, aplicându-i multiple lovituri în faţă, apoi a decapitat cadavrul, l-a băgat în sac şi l-a lăsat pe o stradă.
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 11:38

Simion Ivan, în vârstă de 50 de ani, din comuna Ghindăreşti, a fost reţinut pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte în cazul uciderii călugărului Alexe Artion, urmând să fie dus la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, potrivit Mediafax.

Potrivit probatoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în noaptea de 18/19 noiembrie Ivan şi Artion au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa primului, iar la un moment dat călugărul i-a propus gazdei să întreţină relaţii sexuale şi chiar s-a şi dezbrăcat. Ivan a reacţionat violent şi a luat un ciocan pe care îl avea în bucătărie, lovindu-l pe călugăr în zona frunţii. După ce călugărul a căzut pe podea, agresorul a continuat să îl lovească, cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicând loviturile în special în zona feţei.

„S-a dezbrăcat în faţa mea şi mi-a propus să facem sex. Am văzut negru în faţa ochilor. L-am lovit cu ciocanul în frunte şi a căzut pe spate. Apoi l-am târât în curte şi i-am tăiat capul cu cuţitul”, a spus Simion Ivan.

După ce l-a ucis pe călugăr, Simion Ivan a scos cadavrul în curte şi l-a decapitat cu un cuţit, după care a pus cadavrul într-un sac pe care l-a legat cu sârmă şi l-a transportat apoi cu un cărucior pe o stradă aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de locuinţa sa, unde l-a abandonat.

Bărbatul a încercat apoi să ascundă urmele, astfel că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, dar şi din locuinţă, aruncând în foc cârpele cu care a spălat sângele. De asemenea, el a aruncat în foc şi o cruce din lemn pe care călugărul o avea la piept şi încălţămintea acestuia.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de profanare de morminte (în forma de profanare a unui cadavru) este închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de către o femeie care a observat un sac plin de sânge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă.

În urma necropisei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o hemoragie meningo-cerebrală, „urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu”.

Primele date ale anchetei au relevat că victima, Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni şi îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale în comună.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Realizarea a 315 kilometri linii de cale ferată modernizate, achiziţia a 20 de trenuri electrice şi 12 trenuri cu hidrogen, ...
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
USR propune în programul de guvernare măsuri care să întărească sprijinul pentru angajaţi şi angajatori în pandemie, ...
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
USR a inclus în programul de guvernare 12 măsuri în sectorul energetic, printre care eliminarea monopolului OPCOM pe piaţa ...