Ucraina anunţă că a doborât 36 de rachete şi drone ruse în noaptea de joi spre vineri în regiunea Kiev

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţă că a doborât 36 de rachete şi drone lansate de forţele ruse asupra oraşului şi regiunii Kiev în cursul nopţii, transmit Reuters şi DPA. Două drone cu rază lungă de acţiune au atacat infrastructura energetică din regiunea rusă Smolensk în noaptea de joi spre vineri, însă nu s-au înregistrat persoane rănite sau incendii, a anunţat guvernatorul regiunii, transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 02 iun. 2023, 12:00
Ucraina anunţă că a doborât 36 de rachete şi drone ruse în noaptea de joi spre vineri în regiunea Kiev

În urma acţiunilor forţelor ruse, două persoane au fost rănite în regiunea Kiev din cauza dărâmăturilor căzute, înaintea ridicării alertei aeriene în cea mai mare parte a Ucrainei, scrie Agerpres.

Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu drone şi rachete asupra Kievului de la începutul lunii mai. Guvernul Ucrainei afirmă că aceste acţiuni au fost menite să perturbe pregătirile armatei ucrainene pentru o contraofensivă de amploare împotriva forţelor ruse.

O declaraţie a forţelor aeriene ucrainene arată că acestea au doborât în noaptea de joi spre vineri 15 rachete de croazieră şi 21 de drone ruseşti. Un val de drone a fost lansat joi seara târziu, după care a urmat o serie de rachete de croazieră în jurul orei locale 03:00.

”Invadatorii nu renunţă la încercările de a teroriza capitala ucraineană cu lovituri de drone şi rachete”, indică declaraţia citată.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko, a spus că aproximativ 30 de obiecte ostile au fost distruse.

Anterior, primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, scrisese pe Telegram că nu au existat din partea localnicilor apeluri pentru solicitarea serviciilor de urgenţă.

Rusia: Două drone au atacat infrastructura energetică din Smolensk, potrivit guvernatorului regiunii

Două drone cu rază lungă de acţiune au atacat infrastructura energetică din regiunea rusă Smolensk în noaptea de joi spre vineri, însă nu s-au înregistrat persoane rănite sau incendii, a anunţat guvernatorul regiunii, transmite Reuters.

Oficialitatea rusă a spus că atacurile au lovit oraşele Divasîi şi Peresna, aflate la aproximativ 270 de kilometri de frontiera cu Ucraina, fără însă a afirma cine este responsabil pentru aceste acţiuni.

Incidentul are loc la o zi după ce guvernatorul regiunii ruse Belgorod, de asemenea frontalieră cu Ucraina, a declarat că armata ucraineană a bombardat oraşul Şebekino, aflat lângă graniţă, incendiind un cămin şi avariind o clădire administrativă.

Kievul a respins acuzaţia că s-ar afla în spatele atacurilor din ultimele zile asupra unor obiective de pe teritoriul rus.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...