Ucraina: Aproximativ 80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri

Locuitorii din Kiev se pregătesc pentru o noapte lungă după ce miercuri 80% dintre gospodării au rămas fără apă şi electricitate în urma unui atac cu rachete din partea forţelor ruse, transmite dpa.
AGERPRES - joi, 24 nov. 2022, 07:28
Ucraina: Aproximativ 80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri

„Toate serviciile municipale lucrează pentru a restabili alimentarea Kievului cu energie electrică şi apă cât mai curând posibil”, a declarat primarul oraşului cu trei milioane de locuitori, Vitali Klitschko, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Reţeaua de televiziune aeriană, reţeaua electrică şi alimentarea cu apă sunt toate afectate. Autobuzele electrificate nu circulă în prezent, iar trenurile de metrou circulă doar la fiecare zece minute.

Reprezentanţii guvernului au promis că alimentările cu energie electrică şi apă vor fi restabilite până joi dimineaţa.

„Atacurile cu rachete de astăzi au dus la deconectarea centralelor nucleare de la majoritatea centralelor de încălzire şi apă”, a postat Ministerul Energiei pe Facebook.

Reţeaua electrică a ţării a fost şi ea afectată, iar reparaţiile vor dura având în vedere amploarea pagubelor.

Întreruperile de curent au fost cauzate de atacurile masive cu rachete de miercuri, soldate cu cel puţin cinci morţi şi alţi câţiva răniţi, potrivit oficialilor ucraineni. La Kiev, cel puţin trei persoane au fost ucise şi şase au fost rănite, conform informaţiilor furnizate de administraţia militară locală.

Potrivit Kievului, armata rusă a folosit aproximativ 70 de rachete, precum şi drone de luptă în atacul aerian de miercuri. Doar asupra Kievului au fost lansate 30 de rachete, dintre care 20 au fost interceptate. Cel mai mare atac de până acum, când au fost lansate aproximativ 100 de rachete, a avut loc pe 15 noiembrie.

„Vom reînnoi totul şi vom supravieţui oricărei situaţii pentru că suntem un popor care nu se supune”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele Zelenski a solicitat o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU de la New York, care a introdus o reuniune conscrată acestor atacuri pe ordinea de zi de miercuri.

ONU a înregistrat peste 6.500 de morţi civili de la începutul războiului, dintre care peste 400 de copii. Cu toate acestea, ONU presupune că numărul victimelor este, de fapt, mai mare.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia a primit primele tancuri şi obuziere sud-coreene
Polonia a primit primele tancuri şi obuziere sud-coreene
Polonia a primit marţi primele tancuri de asalt K2 şi primele obuziere K9 de fabricaţie sud-coreeană livrate în cadrul comenzilor semnificative pe care Varşovia le-a făcut la Seul, informează......
Şeful ANAF: Îmi doresc predictibilitate fiscală, pentru că şi noi suntem o victimă a schimbărilor legislative
Şeful ANAF: Îmi doresc predictibilitate fiscală, pentru că şi noi suntem o victimă a schimbărilor legislative
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a declarat marţi că îşi doreşte o predictibilitate ...
Thales a dezvoltat un card bancar cu aplicație vocală pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Soluția a fost certificată Visa și Mastercard
Thales a dezvoltat un card bancar cu aplicație vocală pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Soluția a fost certificată ...
Compania Thales a dezvoltat o soluție care să protejeze persoanele cu deficiențe de vedere împotriva fraudelor sau a ...
Cumpărături online în siguranţă în opt paşi simpli. Cum lupţi împotriva fraudei cibernetice te învaţă Alpha Bank
Cumpărături online în siguranţă în opt paşi simpli. Cum lupţi împotriva fraudei cibernetice te învaţă Alpha Bank
Alpha Bank îţi oferă opt sfaturi gratuite pentru a-ţi proteja cumpărăturile online de atacurile hackerilor: autentificarea ...