Ucraina avertizează cu privire la pregătiri ale Rusiei „pentru intrarea iminentă în luptă” a trupelor din Transnistria

Statul Major ucrainean a avertizat duminică asupra a ceea ce a calificat drept "pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă" a grupurilor armate şi a trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, transmite EFE.
AGERPRES - Dum, 08 mai 2022, 13:41
Ucraina avertizează cu privire la pregătiri ale Rusiei

Forţele concentrate în acest teritoriu se găsesc „în plină pregătire” de luptă, potrivit comunicatului Statului Major ucrainean, difuzat de portalul de informaţii Unian, scrie agenţia de presă spaniolă.

De săptămâni bune, autorităţile ucrainene avertizează cu privire la o posibilă extindere a conflictului către acest teritoriu prorus al Republicii Moldova, notează EFE, amintind că Transnistria a denunţat la rândul său atacuri cu drone neidentificate asupra acestei regiuni.

De cealaltă parte, reprezentanţii regimului de la Tiraspol au negat anterior faptul că s-ar pregăti să atace Ucraina. Liderul separatiştilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, declara zilele trecute că Transnistria „nu reprezintă un pericol pentru ţările vecine”, relatează Deschide.md.

„Timp de 30 de ani noi am creat un popor transnistrean multinaţional şi paşnic care nu doreşte rău nici Ucrainei, nici Moldovei”, a spus acesta.

Deschide.md menţionează că pregătirea pentru luptă „plină” reprezintă cel mai înalt grad de pregătire a trupelor, în care acestea sunt capabile să înceapă să execute misiuni de luptă.

EFE aminteşte că situaţia din Transnistria a început să se tensioneze la finele lunii aprilie, după o serie de tiruri şi explozii la edificii şi infrastructuri guvernamentale care, potrivit autorităţilor locale, proveneau de pe teritoriul ucrainean.

Kievul a dat atunci asigurări că este vorba despre o operaţiune „sub steag fals” a Rusiei pentru a da vina pe Ucraina pentru acele atacuri şi a acuzat Moscova că se pregăteşte să lanseze o ofensivă împotriva Republicii Moldova, în timp ce Rusia a calificat aceste incidente drept o încercare de a atrage acest teritoriu în conflictul armat din Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...