Ucraina – Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în noaptea de joi spre vineri, a anunţat administraţia civilă şi militară a oraşului, potrivit căreia toate rachetele au fost interceptate şi distruse, informează AFP.
AGERPRES - vin, 26 mai 2023, 10:01
Ucraina - Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii

„Încă un atac aerian asupra Kievului, al 13-lea de la începutul lunii mai! Şi, ca întotdeauna, în timpul nopţii”, a scris administraţia pe contul său de Telegram. Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice Tu-95MS dinspre regiunea Mării Caspice, scrie Agerpres.

„Potrivit informaţiilor preliminare, toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse”, a adăugat administraţia oraşului.

În raportul său matinal zilnic, statul major ucrainean a informat despre 55 de atacuri aeriene ruse în timpul zilei trecute, dintre care 36 cu drone explozive, şi despre patru atacuri cu rachete.

„O rachetă S-300 a lovit un baraj în zona Karlivka din regiunea Doneţk” (est), a precizat statul major. „În consecinţă, există un mare pericol de inundare a comunităţilor din jur”, a adăugat statul major, precizând totodată că a interceptat toate proiectilele lansate în timpul raidurilor aeriene.

În acelaşi timp, în Rusia o „detonare” a provocat distrugeri într-un imobil din Krasnodar, oraş situat aproape de Crimeea, fără a face victime, potrivit autorităţilor locale citate de agenţia RIA Novosti.

O media prorusă, Readovka, a publicat pe canalul său Telegram o fotografie cu un imobil al cărui ultim etaj, precum şi acoperişul, sunt avariate şi înnegrite.

„Cauza incidentului face obiectul unei anchete”, a declarat pe Telegram primarul oraşului Krasnodar, Evgheni Naumov, adăugând că acoperişul unui imobil vecin a fost de asemenea avariat.

De la începutul lui mai, Rusia a fost zguduită de o serie de atentate şi acte de sabotaj, printre care deraierea a două trenuri de marfă şi un incendiu într-un depozit petrolier cauzat de un atac cu dronă.

Iar lunea aceasta, două grupuri armate care s-au declarat a fi ruse au atacat dinspre Ucraina regiunea rusă Belgorod, în cea mai gravă incursiune de la începutul războiului.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde la nivel global Uber Carshare, serviciul care permite utilizatorilor să își închirieze mașina
Uber extinde la nivel global Uber Carshare, serviciul care permite utilizatorilor să își închirieze mașina
Uber extinde Uber Carshare la nivel global, un produs nou care va permite utilizatorilor să împrumute o mașină când au nevoie de una. Lansat inițial în Australia, serviciul permite......
Încă un an pe pierdere pentru Wizz Air: 535 de milioane de euro în 2022. În România are o cotă de piață de 66% pe segmentul low-cost
Încă un an pe pierdere pentru Wizz Air: 535 de milioane de euro în 2022. În România are o cotă de piață de 66% pe ...
Operatorul low-cost Wizz Air a înregistrat o pierdere de 535 milioane de euro în anul financiar 2023, care s-a încheiat ...
Altex oferă transport gratuit la comenzile online, indiferent de valoare
Altex oferă transport gratuit la comenzile online, indiferent de valoare
Altex oferă transport gratuit la comenzile online, indiferent de valoare, începând de astăzi, 8 iunie, a anunțat compania. ...
În Oradea s-a deschis o clinică de medicină hiperbară în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro
În Oradea s-a deschis o clinică de medicină hiperbară în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro
În Oradea s-a deschis o clinică specializată în medicină hiperbară, cu o investiţie de 1,5 milioane de euro. Clinica ...