Udrea: Mă mândresc că am făcut un brand care este extrem de apreciat afară

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a declarat agenţiei MEDIAFAX că este mândră de brandul turistic pe care l-a creat, extrem de apreciat în străinătate, şi că a promovat în ultimii trei ani investiţii în turism de peste 820 de milioane de euro.
Economica.net - mar, 13 mart. 2012, 20:24
Udrea: Mă mândresc că am făcut un brand care este extrem de apreciat afară

„Cât priveşte partea de lucruri concrete, mă mândresc cu faptul că am făcut un brand care este extrem de apreciat afară, a fost un deschizător de drumuri, un brand eco. Crearea şi promovarea brandului au avut ca efect creşterea numărului de turişti”, a spus Udrea.

 

Ea a spus că destinaţiile cu cele mai mari creşteri au fost cele pe care le-a promovat brandul turistic.

 

„Specialiştii care au creat brandul nu s-au gândit la litoral şi au considerat că România nu este competitivă cu litoralul. Asta şi pentru ceea ce s-a întâmplat acolo timp de 20 de ani. Şi s-au gândit că România trebuie promovată prin altceva. Prin Carpaţi, prin munţi, prin natura neatinsă, prin staţiunile balneare, prin oraşele vechi pe care le avem sau prin promovarea Capitalei, prin turismul activ, avem un potenţial de turism activ foarte mare, prin turismul cultural, acestea sunt produsele turistice cu cele mai mari creşteri. Avem creşteri în staţiunile balneare, avem creşteri spre exemplu pe piaţa Rusia, ruşii vin în staţiunile balneare în România – o creştere cu peste 30%”, a afirmat Udrea.

 

Ea a vorbit şi despre creşterea numărului de turişti în staţiunile montane, în cele balneare şi pe circuitele culturale.

 

„Au fost trei ani în care ne-am zbătut să îl promovăm şi pe plan internaţional şi mi-aduc aminte campania derulată pe CNN, Eurosport, Euronews cu Nadia Comăneci, Hagi şi Ilie Năstase, apoi campaniile ulterioare. Şi-acum suntem pe CNN, Eurosport şi Euronews cu o campanie de promovare a României. Toate lucrurile acestea au avut efect. Sigur că nimeni care ştie ce înseamnă promovare nu trebuie să se aştepte ca de la o zi la alta să se întâmple ceva spectaculos. Cu toate acestea, pot să spun că în cazul României revenirea a fost spectaculoasă, pentru că avem o creştere de 16% pe anul 2011, în primele luni ale acestui an de asemenea turismul a mers foarte bine şi acum, pe lângă promovare, contează foarte mult şi investiţiile pe care le-am făcut. În partea de promovare se face o confuzie. Sunt 820 milioane de euro bani alocaţi turismului în aceşti trei ani”, a spus fostul ministru.

 

Udrea a explicat că din cei 820 milioane euro investiţi în turism în ultimii trei ani, aproape 20 milioane au fost alocate promovării.

 

„Cei mai mulţi au fost bani europeni. La o parte din investiţii abia acum se contractează lucrările. Au fost şi bani de la bugetul de stat, am investit în nenumărate centre balneare, am refăcut staţiunea Borsec, acum se termină acolo un centru balnear. Am investit la Tuşnad, la Praid şi investim la Herculane. Am investit în Delta Dunării, în Bucovina şi cea mai mare realizare a noastră este extinderea pârtiei de la Poiana Braşov, care aduce în fiecare weekend un număr uriaş de iubitori de schi. Ne-am dus şi în Valea Jiului şi am investit în staţiunea Straja.Vom uni staţiunea Straja cu Vulcan, iar acolo va fi un domeniul schiabil care va concura Valea Prahovei”, a mai spus Udrea.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional Eleving Group, anunță schimbarea conducerii. Începând cu......
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...