Udrea: Susţinerea prinţului Charles, foarte importantă pentru turismul românesc

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, consideră că prinţul Charles este "un om minunat" care contribuie foarte mult la promovarea turismului românesc, susţinerea acestuia armonizându-se cu acţiunile ei de prezentare a României ca destinaţie "verde" pentru vacanţe în natură.
Economica.net - sâm, 19 nov. 2011, 12:24

După întâlnirea de marţi, Udrea a declarat, într-un interviu acordat The Daily Telegraph, că prinţul Charles este „un om minunat”, fiind considerat un erou în România. „A făcut pentru România mult mai multe lucruri decât au făcut cei mai mulţi români. Entuziasmul său pentru ţara noastră a fost o sursă de inspiraţie”, a declarat Udrea, conform The Daily Telegraph, informează Mediafax.

Elena Udrea a subliniat că prinţul Charles a atras atenţia asupra uneia dintre cele mai neobişnuite destinaţii de vacanţă din Europa, susţinerea acestuia armonizându-se cu acţiunile ei de prezentare a României ca destinaţie „verde” pentru vacanţe în natură. „Este ceva unic legat de Munţii Carpaţi”, afirmă Udrea, conform The Daily Telegraph, subliniind că Delta Dunării este o altă zonă foarte apreciată de iubitorii de natură şi de păsări.

„Cei mai mulţi britanici probabil au vizitat ţări precum Franţa, Spania şi Italia, dar România este ceva diferit. Aici găseşti o îmbinare a trecutului cu prezentul; o adevărată sălbăticie – şi şansa reală de a vedea un urs brun”, a continuat Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit, marţi seară, cu prinţul Charles, despre care spunea că este „un minunat ambasador al turismului românesc”. Udrea a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ în acest sens şi trei fotografii de la întâlnire. „Am avut o întâlnire în această seară (marţi seară – n.r.) cu Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, un extraordinar prieten al României şi un minunat ambasador al turismului românesc”, scria Elena Udrea imediat după întâlnirea care a avut loc la Londra.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul său că vizita la Londra a fost „un potpuriu de trăiri şi sentimente legate de mândria de a fi român”, afirmând că aceasta nu s-a rezumat doar la ceaiul luat împreună cu Prinţul Charles sau la interviul din The Daily Telegraph.

„Vizita mea la Londra a fost un potpuriu de trăiri şi sentimente legate de mândria de a fi român. Aşa că-i îndemn pe toţi românii, mai ales că se apropie Ziua Naţională, să încerce să fie mai optimişti şi să creadă în viitorul acestei ţări”, scria Elena Udrea. Potrivit ministrului Turismului, în timp ce mulţi dintre români ironizează această atitudine firească şi preferă să îşi exprime permanent neîncrederea în potenţialul ţării, fiind primii ei critici, chiar şi când nu le cere nimeni părerea, există personalităţi în plan internaţional care vorbesc admirativ despre România.

„Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre şi pot afirma, fără ezitare, că a făcut mai mult pentru imaginea României, în ultimii ani, decât oricare dintre noi. Imediat după avanpremiera documentarului Wild Carpathia, care a impresionat Marea Britanie şi ţările unde se difuzează Travel Channel, am şi spus-o public: dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de Carpaţi, noi de ce nu am fi? Doar pentru că unii încearcă să construiască o stare de spirit negativă, distructivă, pentru că toată viaţa s-au ocupat cu dezinformări şi manipulări, nu înseamnă că noi ceilalţi trebuie să cădem în capcana lor şi să ne iubim mai puţin ţara!”, sublinia Udrea.

„Români plecaţi din ţară în speranţa unei vieţi mai bune, foarte bine pregătiţi, cu job-uri foarte bine plătite şi cu aşteptări mari ca lucrurile să se schimbe acasă. Toţi mi-au spus acelaşi lucru: nu e uşor departe de casă, nu le-a fost uşor să se adapteze într-un mediu diferit de al nostru, dar au făcut tot posibilul să se impună acolo. Sunt, la rându-le, ambasadori ai imaginii noastre în lume – prin carierele lor, prin bunul-simţ de care dau dovadă, prin felul lor de-a fi, creează o imagine bună României în lume. În felul lor, fiecare încearcă să-şi ajute ţara să fie mai bine văzută. Le-am mulţumit tuturor şi le-am transmis acelaşi mesaj: îi aşteptăm acasă, dacă nu de tot, măcar în vacanţe”, considera Elena Udrea, precizând că, în calitate de demnitar al statului român, una dintre obligaţiile principale pe care le are este să promoveze cât mai bine imaginea României în lume.

„Eu am făcut asta nu numai pentru că este în atribuţiile funcţiei pe care o deţin, ci mai ales pentru că sunt cu adevărat mândră de România. Aş putea spune că funcţia de ministru al Turismului doar mi-a creat oportunitatea de a-mi exprima public, în context oficial, sentimentele pe care le-am avut întotdeauna pentru ţara mea. Într-o perioadă în care este de bon ton să prezinţi numai lucrurile mai puţin bune care se întâmplă la noi, a te strădui să promovezi România în lume, să le spui tuturor celor cu care te întâlneşti despre unicitatea naturii, culturii ori patrimoniului şi despre căldura oamenilor înseamnă patriotism”, adăuga Udrea.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri. În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Recent, prinţul Charles a apărut în emisiunea „Wild Carpathia”, difuzată de Travel Channel UK, care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...