1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

UE analizează posibilitatea de modificare a ajutorului acordat Egiptului

Uniunea Europeană a anunţat luni că examinează posibilitatea modificării ajutorului financiar acordat Egiptului, condamnând ultimele violenţe din ţară, soldate cu 51 de morţi, relatează AFP.

08 iul, 2013 | Mediafax

"Continuăm că discutăm cu partenerii noştri egipteni şi, pentru moment, nu intenţionăm să modificăm programul de asistenţă" destinat acestei ţări, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

"Dar acest lucru se poate întâmpla oricând; deocamdată, vom continua să oferim sprijin pentru a menţine regimul democratic", a adăugat Michael Mann.

"Examinăm în permanenţă ajutorul oferit Egiptului şi, în funcţie de situaţia din ţară, ne putem schimba decizia", a afirmat Mann.

Purtătorul de cuvânt a precizat că UE nu va oferi ajutor pentru bugetul Egiptului, din cauza că lipsei unui progres în domeniul reformării, dar va acorda o susţinere ONG-urilor şi organizaţiilor societăţii civile.

UE a prevăzut pentru perioada 2012-2013 acordarea unui ajutor în valoare de cinci miliarde de euro, sub formă de împrumuturi şi granturi.

Michael Mann a justificat principiul "mai mult pentru mai mult", ceea ce reprezintă ajutorul pentru progresul democraţiei.

El a subliniat "marea îngrijorare" a Uniunii Europene faţă de noile violenţe din Egipt, care s-au soldat luni dimineaţa cu 51 morţi. "Condamnăm şi regretăm violenţa. Este necesar ca procesul politic să fie realizat într-un mod paşnic", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Peste 40 de susţinători ai lui Morsi au fost ucişi luni dimineaţa în Cairo, după au fost lansate tiruri în manifestanţi, denunţate de Fraţii Musulmani drept "masacru", în contextul amplificării unor tensiuni după destituirea lui Morsi de către armată.

Mann a declarat că UE este pregătită să trimită o "misiune politică" în Cairo "atunci când va fi momentul potrivit", subliniind că europenii vor menţine contactele lor cu toate părţile, inclusiv cu Fraţii Musulmani, prin delegaţii aflaţi în Egipt.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO