1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Companii

UE aprobă preluarea preluarea Starwood de către rivalul Marriott International, pentru 12,4 miliarde de dolari

Comisia Europeană a aprobat tranzacţia prin care compania americană Marriott International va prelua rivalul Starwood Hotels & Resorts Worldwide, pentru 12,4 miliarde de dolari, transmite DPA, preluată de Agerpres.

27 iun, 2016 | Agerpres

Acordul va duce la crearea celui mai mare grup hotelier din lume cu aproximativ 30 de mărci, printre care şi Sheraton, Westin, Bulgari sau Ritz Carlton. Noua companie va deţine peste 5.700 de hoteluri cu 1,1 milioane camere la nivel global, iar Marriott va dobândi o prezenţă mai mare pe pieţele din Europa, America Latină şi Asia.

'Aceasta este o fuziune importantă pentru industria hotelieră şi clienţii săi. Ancheta noastră a confirmat că sectorul hotelier va rămâne competitiv pentru clienţi în urma fuziunii', a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a investigat impactul planificatei preluări în Barcelona, Milano, Veneţia, Viena şi Varşovia, unde Starwood şi Marriott au o prezenţă semnificativă. În aceste oraşe, există o concurenţă puternică din partea altor lanţuri hoteliere, a apreciat forul comunitar.

În urma tranzacţiei, Marriott se aşteaptă la economii anuale de 200 de milioane de dolari.

Recent, grupul chinez Anbang Insurance anunţa că este pregătit să preia Starwood Hotels & Resorts Worldwide pentru mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar, cea ce ar fi reprezentat mai mare achiziţie a unei companii din China în SUA.

Grupul Starwood a anunţat încă din luna aprilie 2015 că analizează mai multe opţiuni strategice, iar în luna iulie a purtat discuţii cu mai mulţi posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide şi mai multe fonduri suverane de investiţii.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz - Carlton, Bulgari Hotels şi JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucureşti, deschis în anul 1999.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO